Druhý soutěžící v pořadí obdrží 60 tisíc korun, třetí 40 tisíc. „Pro návrhy neoceněné, ale přinášející pozoruhodné dílčí podněty a řešení, město vyhradilo celkovou částku 25 tisíc korun," uvedla mluvčí radnice Magdaléna Doležalová.

Oceňování účastníků architektonických soutěží není podle radních ničím neobvyklým.

„Postupujeme podle pravidel, která stanovila Česká komora architektů. Jedním z důležitých požadavků je i to, že soutěž musí být medializována. Musí do ní vidět veřejnost," konstatoval radní Luděk Havel.

Občané tudíž budou o návrzích informování. Vedení města počítá s jistou formou hlasování, dokonce se nabízí možnost vypsání určitého referenda. Všechny připomínky a názory budou předloženy komisi, která následně vypíše druhé kolo soutěže. Zúčastněné subjekty v něm své plány dopracují podle specifických požadavků.

Demolice
Paralelně se soutěží se uskuteční demolice největší kasárenské budovy. Výběrové řízení na firmu, která ji provede, již započalo. Radní věří, že se podaří vysoutěžit cenu okolo 3 milionů korun.

Město chce požádat o státní dotaci, která by mohla pokrýt až tři čtvrtiny nákladů, ministerstvo však ještě uchazeče k žádostem nevyzvalo.