Dnes vás budeme inspirovat. Připravíme si Babičiny dvojctihodné koláče.

 Jak název napovídá, tyto koláčky si zaslouží úctu každého jedlíka hned dvakrát. Poprvé, když se zakousne do povidel trůnících nahoře v důlku. Podruhé, když se mu na jazyku rozplyne tvarohová náplň. Máte-li rádi změnu, vyzkoušejte místo ní třeba makovou či ořechovou.

Podchlumí
 700 g hladké mouky, 300 g polohrubé mouky, 500 ml mléka, 150 g cukru, 6 lžic oleje, 3 lžíce rozpuštěného másla, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 5 dkg droždí, 1 lžička soli, citrónová kůra, hladká mouka na posypání válu, 1 vejce na potření a tuk na plech

 Náplň: dle chuti maková, povidlová, tvarohová.
 Mléko zahřejeme a ve 200 ml rozmícháme 2 lžíce cukru a 1 lžíci polohrubé mouky. Přidáme rozdrobené droždí. Směs promícháme a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme obě mouky, utvoříme důlek a vklepneme do něj žloutky, rozmícháme a přidáme vykynutý kvásek, zbytek mléka, cukr, máslo, olej, citrónovou kůru, vanilkový cukr a sůl. Vypracujeme těsto a necháme ho asi 1 hodinu kynout.

Z vyběhlého těsta vyválíme 1,5 cm silnou placku a vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Kolečka naplníme nádivkou a uzavřeme. Baculatý koláček položíme švem na vymaštěný plech, dnem skleničky vytvoříme na vrchu důlek a lžičkou nandáme nádivku. Nádivky střídáme. Kraje potřeme vejcem a necháme ještě 10 minut kynout. Pečeme v předem vyhřáté troubě podle tloušťky a množství náplně.