Snad vás budeme inspirovat. Dnes si připravíme salát z kysaného zelí s jablky.

Podchlumí
Kysané zelí obsahuje množství hodnotných bioaktivních látek – bakterie kyseliny mléčné, vitamíny skupiny B, vitamíny C a K, minerály jako draslík, hořčík, fluor, a enzymy. Kysané zelí rovněž podporuje tvorbu krve a hormonů. Umožňuje bojovat proti únavě, zlepšuje obranyschopnost organismu a zvyšuje odolnost proti stresu. Dále aktivuje imunitní systém v boji proti virům a bakteriím, posiluje organismus proti infekcím. Snižuje také vysoké hodnoty krevního tlaku a zároveň aktivuje funkci střev a vylučování toxických látek. Podporuje i látkovou výměnu a má odvodňující účinek, a proto umožňuje rychlé odstraňování odpadních látek z těla.

250 g kysaného zelí, 4 jablka, 2 větší mrkve, 1 cibule, sůl, cukr, ocet.
Zelí nakrájíme na malé kousky, nálev nevyléváme a dáme do misky. Přidáme oloupaná, nahrubo nastrouhaná jablka, pečlivě očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev i oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, vše promícháme a teprve podle chutí a potřeby doplňujeme octem, solí, případně cukrem.