Regionální operační program NUTS II Severovýchod městu oznámil, že kvůli nesrovnalostem zjištěným při kontrole sníží celkovou dotaci přes 15 milionů korun o 25 procent. Rozhodnutí je nepravomocné, město se proti němu zřejmě odvolá. ČTK o tom informovala mluvčí jičínské radnice Magdaléna Doležalová.

„Kontrolní skupina poskytovatele dotace dospěla k názoru, že byly porušeny některé zásady při postupu v projektu, proto nám udělila finanční opravu, takzvanou korekci ve výši necelých čtyř milionů korun," uvedl jičínský starosta Jan Malý. Podle něj se situací bude zabývat nejbližší zasedání radních a město se proti rozhodnutí nejspíše odvolá.

Rekonstrukce domu v areálu Základní školy v Soudné začala v říjnu 2014, dokončená má být letos koncem srpna. Projekt zahrnuje kompletní rekonstrukci zatím nevyužívaného domu, nově jsou vyřešeny vnitřní dispozice, bezbariérové přístupy a výtah pro handicapované.

Upravuje se vstup do zahrady a ve spojovací chodbě vznikne také zimní zahrada.Nezisková organizace Apropo se dlouhodobě potýká s nedostatkem prostor pro poskytování služeb denního stacionáře pro handicapované lidi. Jičín má kvůli chybám v zakázce přijít také o část dotace na zimní stadion.

Město podle Státního fondu životního prostředí (SFŽP) chybovalo v zakázce na rekonstrukci strojovny chlazení zimního stadionu a přijde o čtvrtinu ze slíbené pětimilionové dotace. Celkové náklady rekonstrukce strojovny jsou 8,57 milionu korun bez DPH a v tendru vítězná firma Energo Choceň již na stavbě pracuje. Radnice pochybení odmítá.