Se svým webem městského úřadu se zařadil mezi nejlepší, uspěl i SMS povodňovou službou, která byla vloni pro občany nově spuštěna. Stránky Městského úřadu Jičín na adrese www.mujicin.cz prochází neustále vývojem. Nejen, že je každodenně aktualizován jejich obsah, ale přizpůsobují se neustále občanům tak, aby zde byly informace co nejlépe vyhledatelné.

Propojen je web např. také s Facebookem na profilu Jičín-moje město, nebo se přizpůsobuje i technicky. Snad právě díky tomu se umístil jako třetí nejlepší v kraji, hned po Náchodu a vítězném Rychnovu nad Kněžnou. Hodnotící komisi zaujala také nová Informační povodňová služba, která obsadila druhé místo. „Majitelům objektů nacházejících se v záplavovém území řeky Cidliny a Valdického potoka nebo v dalších částech města, které byly v minulosti povodní postiženy (Moravčice, Popovice, Robousy), nabízíme novou službu. Pokud nám sdělí svůj telefonní kontakt, my jim v případě možného ohrožení budeme zasílat informace formou SMS. Registrace je možná pomocí jednoduchého webového formuláře," vysvětluje krizová manažerka Štěpánka Kolcová.

Vítězem v kategorii elektronických služeb se pak stal královéhradecký projekt „Otevřená data Hradec Králové" a třetí se umístila dobrušská mobilní aplikace „V obraze". Mezi obcemi zvítězily Lovčice, na druhém místě zůstaly Nepolisy a třetí Podbřezí.