Zastupitelé však musí nejdříve schválit návrh na tvorbu projektové dokumentace. 

 Oprava se týká celého spodního patra včetně nových prostor pod vestibulem (bývalý prostor hotelu) a stávající posilovny. Dalším cílem projektu je vyřešit vchod tak, aby mohli do budovy návštěvníci vstupovat z přední části (od lipové aleje).


Původní zařízení


„V areálu jsou původní šatny a sociální zařízení, které jsou již za hranicí životnosti, a proto sportovní komise podala návrh na jejich opravu. Pokud přijedou do Jičína kluby na úrovni, stěžují si právě na nedostatečné zázemí,“ vysvětluje vedoucí odboru investic Jan Zachoval.


Celkové náklady


Jde o finanční akci, která není zařazena do rozpočtu města na letošní rok, a proto předpokládané náklady prozatím nejsou stanoveny.

 V případě, že město odsouhlasí návrh, dojde k omezení používaní šaten a sociálního zařízení.

 „Netroufám si zatím říct, jak dlouho bude přestavba trvat. Pro sportovce připravíme jako provizorní řešení tři nebo čtyři buňky, kde se budou moci převléknout. Diváci mohou do areálu vstupovat zadním vchodem z hřiště,“ řekl Jan Zachoval.

 Na to, jak jsou místní házenkáři spokojeni se současným zázemím, jsme se zeptali jejich sekretáře Marka Ženatého: „Vím jen to, že je zatím vše v začátcích a nyní se připravuje projektová dokumentace. Jediné, co bych si přál, jsou větší a prostornější šatny. Pokud je v místnosti až patnáct hráčů, maséři si nemají kde rozložit lůžka.“

Sportovní areál slouží téměř čtyřicet let a v jeho hale se odehrálo nespočet zápasů. Hlediště je určené pro šest set padesát sedících diváků.