Z Cestovní kanceláře Czech Paradise radí a doporučuje Renata Svobodová.

Tip – Etiopie
Kam vycestovat v období, kdy je v ČR chladné počasí? Dnes se spolu podíváme do zatím nepříliš poznané země – nazývané také kolébkou civilizací – Etiopie, která sice nemá pláže, ale nabízí možnost nahlédnout do dob pro nás známých z učebnic dějepisu. Etiopie ohromí divokou africkou přírodou. Nabídne dech beroucí vulkanická jezera, hory, jezera s obrovskými krokodýly a hrochy, mezi kterými můžete proplouvat lodí, volně probíhající zebry, nádherné dunící vodopády a historické památky na severu země. Na jihu se vrátíte do doby kamenné.

 Domorodé kmeny jsou lákadlem kdejakého cestovatele. Polonahé ženy s talířky ve rtech nebo s jinak zkrášleným tělem nenechají zahálet fotoaparát žádného turisty. Jih země je ideálním místem pro ty, kteří hledají únik z dnešní civilizované, uspěchané doby.


Na co si dát pozor


Mnohdy se dočteme o nebezpečných kmenech, ale není třeba se obávat. Doporučuji pro lepší komunikaci a bezpečí využít služeb CK a ověřit si, jak mají návštěvy domorodých kmenů organizovány, zda mají i místního průvodce znalého poměrů daného kmene. Pro vstup do země je nutný pas s vízem, které můžete vyřídit při příletu na letišti v Etiopii.

Vždy před každou cestou doporučuji aktuálně ověřit vízové i jiné povinnosti. Při cestách do exotických zemí byste měli znát svůj zdravotní stav a prokonzultovat tak i možnosti a povinnosti očkování, které jsou odlišné i dle období, ve kterém do země cestujete.


Cena


Cenové rozmezí je 30 až 80 tisíc korun dle délky a rozsahu programu a velmi důležitou položkou je i forma ubytování a stáří aut. Levná, ale stará auta na jih v žádném případě nedoporučuji, neboť při poruše můžete zůstat bez pomoci a bez telefonického spojení i několik dnů.

Své dotazy i připomínky můžete psát na info@czech-paradise.cz