Stavaři z dodavatelské firmy OBIS, spol. s r.o., se v prvních dnech na staveništi vypořádali s nepříjemnou sněhovou nadílkou. Za mrazivého počasí a prudkého větru se prohrnovali až metrovými návějemi.

 Další dny dohnali zpoždění. Nyní probíhají vyklízecí a bourací práce v interiéru budovy, venku pak poslední geodetická měření potřebná na doladění projektu okolí budovy. Pro tyto prostory je již vytvořena projektová dokumentace.

 V objektu (na snímku) bude k využití suterén a tři nadzemní podlaží. Vznikne zde sklad a výdejna kompenzačních pomůcek, údržbářská dílna, několik místností pro sociální rehabilitaci (dílny dle činnosti), kanceláře, sociální zařízení, bytové buňky včetně kuchyní pro celkem 6 osob.

 Ubytování má sloužit především na dobu přechodnou pro osoby se zdravotním postižením, které si hledají nové trvalé bydlení.


V rámci možností budou volné pokoje sloužit ke krátkodobým, spíše rekreačním pobytům. Celá budova bude bezbariérová, k dispozici bude také terasa. Projekt za 30,6 mil. korun je podpořen dotací ve výši 28 mil. korun.⋌ (jf)