„Budeme věřit, že stavba se zkolauduje během ledna,“ říká místostarosta Petr Hamáček, který se zároveň domnívá, že novou turistickou sezónu už Jičín přivítá v moderních prostorách Valdštejnského zámku s výhledem do náměstí. „Každá kolaudace, která je spojená s připojením na centrální pult je komplikovaná, běžně to trvá v řádu měsíců,“ uvádí Petr Hamáček jeden z hlavních důvodů, proč je opravené ÍČKO stále zavřené.

Rekonstrukce MIC je součástí částečné renovace interiéru Valdštejnského zámku. Vedle původního MIC, svatebního salonu došlo k modernizaci I. patra. Hodnota díla je zhruba dvacet milionů korun.

Jitka Fučíková s manželem Josefem v novopackém Centru Klášter, kde nyní začala přestavba bývalého kláštera na komunitní centrum. To bude sloužit hendikepovaným i seniorům.
Jitka Fučíková: Člověk musí být občas nad věcí

V současné době Íčko funguje na Arkádovém nádvoří zámku, kam se přestěhovalo na podzim roku 2013. Stavební práce pak byly zahájeny v roce 2017. V prosinci 2018 se rekonstrukce původních prostor Městského informačního centra chýlila k závěru. Dokončovala se výmalba, osvětlení, podlahy a vybavení nábytkem a technologiemi. Samotné otevření centra bylo plánováno na březen 2019, nyní na jaro 2021.

Renovované prostory přinesou návštěvníkům komfort, bezbariérový vstup. Informace budou seřazeny podle tematických celků a k dispozici jich bude daleko větší množství. Pro malé návštěvníky je připravený poměrně velký dětský koutek, kde si odpočinou i rodiče. Dalším magnetem bude velkoplošná dotyková televize s prezentací mapy Českého ráje se všemi jeho atraktivitami.

Zavřené obchody v Nákupních centrech v OC Atrium a OC Aupark
Živnostníci v krizi: Nejdříve strach, pak naštvanost, nyní zoufalství

Novinkou bude také možnost prezentace videí, spotů či pozvánek na projekční ploše. Špičkové ozvučení nabídne i možnost hudebního podkresu. Dobrá zpráva přichází pro pořadatele jičínských kulturních, společenských a sportovních akcí, kteří zde budou mít k dispozici velkou plochu pro prezentaci plakátů.