Prostor v ulici Jaromíra Brože, který přiléhá k travnatému fotbalovému hřišti, původně sloužil fotbalistům jako tréninková plocha. Bohužel už nesplňuje potřebné standardy, ve špatném stavu jsou jak povrchy, tak podloží. Rekonstrukci ale obec nezamýšlí, protože modernější sportoviště už má vybudované v jiné části obce.

Tam se kromě hřiště s akátovými herními prvky pro nejmenší děti nachází i hřiště na minikopanou s umělým povrchem, dále tenisový antukový kurt, kurt na plážový volejbal a víceúčelový kurt s umělým povrchem na tenis, nohejbal, košíkovou a volejbal. V areálu je i budova se sociálním zázemím, šatnami a dvěma menšími místnostmi s kuchyňkou. O tento areál se obec celoročně stará prostřednictvím svého správce.

„Dvě hřiště na minikopanou v obci nepotřebujeme. Zpevněnou plochu, na které trénovali naši fotbalisté, ale rušit nechceme. Dá se s ní pracovat a pro dětské hřiště je ideální. Rodiče s dětmi z horní části Staré Paky a lokality bývalých továrních bytů, tzv. Kasáren, nové hřiště určitě přivítají," vysvětluje starosta Josef Dlabola.

Obec už má podanou žádost o dotaci z programu podpory obnovy rozvoje venkova z ministerstva pro místní rozvoj. Do přípravy podkladů se zapojily i děti z místní mateřské školy, které své představy o tom, jak by mělo nové hřiště vypadat, nakreslily, a jejich obrázky byly připojeny k žádosti. Spoluúčast dětí byla přímo jednou z podmínek dotačního programu, jehož podtitulem je „zapojení dětí a mládeže do komunitního života obce".

Hlavním záměrem je vybudovat příjemný odpočinkový prostor. Hřiště je pojato v kombinaci kovu a dřeva. Mělo by to být doplněné o zeleň, lavičky a samozřejmě i herní prvky pro děti. Chybět by nemělo pískoviště, herní sestava se skluzavkou, vahadlová houpačka a tři houpačky pružinové. Zajímavým zpestřením má být skulptura medvěda v centru hřiště a labyrint s devíti zvukovými nášlapnými prvky. „Když dítě šlápne na tento prvek, ozve se melodie zvonkohry. Labyrint bude řešen živým plotem. Zeleň má v návrhu zásadní místo," přiblížil projekt Josef Dlabola.

Náklady na vybudování hřiště vycházejí na více než milion korun, přičemž dotace může být přidělena v maximální výši 400 tisíc. Na dofinancování počítá obec se svým podílem. Realizace projektu je závislá na tom, zda obec uspěje s žádostí o dotaci.