Diskuse nad zchátralou smuteční síní sahá několik let do minulosti, dokonce překračuje i začátek tohoto volebního období. Hořická radnice řešila několik variant, zvažovala také výstavbu smuteční síně. Protože by ale náklady byly v řádu několika desítek milionů, zastupitelé podnět zavrhli, a to včetně mírnější varianty, která předpokládala rozšíření objektu. Nakonec se přiklonili k návrhu architekta Martina Poura, který spočíval v přestavbě budovy.

I když radnice zvolila nejlevnější variantu, pětimilionová částka byla stále velkou zátěží pro rozpočet města. Na rekonstrukci se Hořice proto připravovaly a došlo k ní až na konci volebního období. K akci radní museli přistoupit hlavně kvůli zchátralé střeše. Opravu měl na starosti soukromník Pavel Kočí z obce Jeřice.

Ve výběrovém řízení předložil nejlacinější nabídku. Několikaměsíční přestavba byla dokončena v termínu. Pro Hořické je to dobrá zpráva, protože pohřby se po dobu rekonstrukce musely pořádat v okolních obcích.

Síň ještě čeká na kolaudaci a definitivně bude zprovozněna do měsíce. Zvýšil se počet míst – nyní jich je více než třicet – a zcela se změnil interiér. „Já si to nemůžu vynachválit. Síň je teď nádherná. Vím, jak vypadala dříve, loučila jsem se tady s manželem, když zemřel. Musím poděkovat všem chlapům, kteří tady pracovali. Jsou šikovní," pochvalovala si návštěvnice dne otevřených dveří Alena Jedličková.

Smuteční síň nese část hořické historie. Bývala židovskou modlitebnou. Dnes je důležitou vzpomínkou na tuto již zaniklou městskou komunitu.