„Součástí opravdu citlivé rehabilitace celé budovy do původní podoby byla obnova nástupního prostoru, který je nyní řešen v kontextu s historickým odkazem původní koncepce včetně maximální eliminace nepřirozených rozhraní, schodů a výškových rozdílů,“ upozornil místostarosta Martin Pour. Úpravou prošel i prostor tak zvané kolárny.

„Bonbónkem“ celé obnovy je i instalace původních žerdí na vlajky, které byly nedílnou součástí celé kompozice objektu. V areálu koupaliště a Slunných lázní Dachova bylo provedeno mnoho drobných oprav a úprav např.: nátěry dřevěných prvků schodišť i „dřevěného ostrůvku“ ve vlastním bazénu i dokončení zpevněné plochy chodníčku před jihovýchodní částí převlékáren. “Tímto samozřejmě práce na tomto našem unikátním areálu přírodního koupaliště nekončí. Již nyní plánujeme další vylepšení i větší či menší investice , které chceme realizovat na podzim letošního roku a na jaře roku 2021, tak aby toto místo si udrželo svůj nezaměnitelný genius loci a nabízelo veškerý možný komfort dnešní doby,“ uvedl místostarosta Martin Pour.