Akci připravuje město Hořice se Základní uměleckou školou již víc jak půl roku.

Všichni bychom si přáli, aby účinkování umělců posluchačům poskytlo radost z hudby a zpěvu. Mládí, které se nám představí, patří k tomu, čemu se kdysi říkalo „zázračné děti". Dnes to jsou umělci, kteří se prosazují i na mezinárodních pódiích.

Účinkující
Matyáš Novák, klavírista, studuje uměleckou školu v Praze. Jeho repertoár se skládá převážně z děl světových autorů. S Liborem Suchým, který je studentem konzervatoře v Praze. se vzájemně doplňují a tvoří duo, kterému se předpovídá slibná budoucnost. Libor Suchý je rodákem z nedaleké Brtve a posluchači v Hořících již měli možnost tohoto mladého klarinetistu slyšet.

Ludmila Machytková patří k dámám operního a hudebního divadla. Málokterá zpěvačka zvládne zazpívat Rusalku a druhý den Vilju. Je sólistkou opery v Olomouci a nositelkou ceny Thálie.

Ondřej Vávra je varhaníkem z Nového Bydžova. Jeho velká muzikálnost a umění doprovázeče z něho dělá velmi žádaného muzikanta.
Veliký dík patří firmě PETROF z Hradce Králové, která právě pro účely tohoto koncertu zapůjčuje koncertní klavír.⋌Zdena Vaškovová