„Podněty jsem předali jako každoročně radě," říká mluvčí Jičíňáků Petr Krupka
Spolek například zajímá, co brání obnovení tradičního červeného nátěru střechy Valdické brány, který je opakovaně odkládán; kdy budou z Husovy třídy odstraněny nevyužívané a nevhodné stánky „pastelky" a zda se využije iniciativa GH Praha, který má zájem zde vybudovat stylovou, žádanou zahrádku.

Přátelé Jičína se táží, proč se odkládá prodej pozemku v proluce Řáholec a brání se tak v zástavbě nevyužité proluky, kdy občerstvení Řáholec bylo povoleno pouze jako dočasná stavba.

„Proč se neprodá budova VZP, když město další kanceláře nepotřebuje, má k dispozici celý trakt C Arisu a investice musí vložit do tohoto objektu a ne do nepotřebných kanceláří, které má město například i v Komerční bance," ptá se Petr Krupka.
Spolek chce také vědět, kdy dojde k žádanému rozšíření a úpravě parkoviště u budovy městského úřadu (Aris) v ulici Butovská.
Doktor Petr Krupka vnímá jako největší dluh radnice nevyužití Jezuitské koleje, kde mohl podle něho fungovat jičínský K - klub, umělecká škola a další zařízení.

Mrzí ho potlačení historických materií, má na mysli například rekonstrukci koupaliště rybníku Kníže, z kterého se podle něho stalo zařízení s umělou vanou a atrakcemi, a vůbec se nepřihlíželo k historii komplexu jako například při renovaci koupaliště v Lomnici. „Ale mladým se to líbí," krčí rameny.

„Radnice zatím na náš dopis nereagovala, budeme rádi, když se některé zmíněné otázky budou řešit prostřednictvím tisku jako například budovy kasáren nebo rekonstrukce biografu," uvádí zakladatel spolku, který sdružuje Jičíňáky od roku 1990.
  (kov,pk)

Otázky pro jičínskou radnici
proč je již rok neopraven prasklý roh hradební zdi v zámeckém parku u občerstvení
- jaký je stav rekonstrukce parkových ploch v ulici 17.listopadu
-jaký je stav vyprojektované rekonstrukce kina –Bio Český ráj
- proč nemůže být přemístěn dřevěný orloj od sochy Valdštejna, kam nepatří, na velké nádvoří, na místo,kde byl pískovcový trpaslík a kde je nelegální parkoviště
- kdy a kde začne rekonstrukce ulice Ruská
- co bude s prostorem"Špalíčku",s havarijním domem
- proč nedojde k úpravě parkoviště pod hradbami v ulice B. Němcové a jeho legalizaci
- jaké objekty budou vybudovány v prostoru Matějkova cvičiště
- řeší se dotace a projekt na nejnutnější cyklostezku Javůrkova louka – Holín
- co bude s budovami kasáren,kde jsou pouze sklady a zkušebny a objekty chátrají
- kdy dojde k demolici kasárenských garáží a skladů
- bude proveden zimní prořez, úprava a úklid obou svahů přírodního divadla na Čeřovce, kde jsou plánovány kulturní akce
- kdy začne výstavba vyprojektované cyklostezky Šibeňák – Libosad
- dojde k propojení ul.Textilní a Průmyslová