Hubnutí s Deníkem.Šárka, která je náruživou sportovkyní a hasičkou, je podle našeho mínění štíhlá. Ona je ale přesvědčená, že by potřebovala shodit v určitých partiích. Jak dopadla v hodnocení odborníků a co všechno dělat, abychom byli fit, to se dozvíte v našem rozhovoru.

Šárko, proč jsi se do projektu přihlásila? Hubnout nepotřebuješ?
S holkama jsme si říkaly, že než přijde jaro, měly bychom zhubnout. S Maruškou jsme si přečetly Jičínský deník a našly informace o projektu, který nám připadal šitý na míru. Z legrace jsem poslala přihlášku a vůbec jsem nepočítala, že budu vybraná a někam postoupím.

Kam jsi se probojovala?
Na dvoudenní setkání do Aquapalace v Praze – Průhonicích. Bylo nás tam celkem čtrnáct z celé republiky.

Hubnutí s Deníkem.Setkání Fit s Deníkem bylo zaměřeno nejen na cvičení, ale také na zdravé stravování. V čem ještě jste si rozšířily obzory?
Především jsme získaly informace, jak se stravovat. Václav Krejčík jako garant akce zdůraznil pravidelnost stravy, upozornil, že máme jíst, kdy si to tělo žádá a ne večer u televize do sebe soukat brambůrky. Také přemýšlet nad tím, co jíme. Necpat se večer sacharidy, volit zeleninu.

Plánována byla i schůzka s kadeřníkem.
Ano, tu jsme absolvovaly. Přišel mezi nás vlasový expert Lukášem Rossbach, který zhodnotil kvalitu našich vlasů, co se mu líbí, nelíbí, co děláme špatně.

Hubnutí s Deníkem.Popiš nám dvoudenní program, jak vypadal váš první pracovní den?
První den jsme absolvovaly zahájení, potom mělo následovat cvičení, které ale kvůli onemocnění pana Krajčíka odpadlo, a tak jsme si šly zařádit do aqua centra. Po velice skromném obědě jsme byly pěkně vyhládlé a těšily se na večeři. Po ní jsme vyrazily na vodní aerobik a do sauny. Večer jsme padly za vlast.

Co následovalo další den?
Po snídani sezení s Václavem Krejčíkem, společné focení a ještě rady od vlasového odborníka. Také konzultace ohledně jídelníčku a cvičebního programu.

Připraveny pro vás byly zajímavé ceny. Jak se ti líbily?
Ano, dostaly jsme zdravé potraviny od Pro Bia,CD s jógou, tape, také oblečení a sportovní potřeby od společnosti Adidas, dále mixér na ovoce smoothie maker který věnoval finalistkám Radek Prudil ze společnosti AINIX, s.r.o z Brna. Taky jsme si odvezly truhlík s bylinkami.

Hubnutí s Deníkem.Jak hodnotíš projekt, splnil tvé očekávání?
Program mohl být lépe zorganizovaný. Mrzelo nás, že nedošlo na ukázku cvičení, na které jsme se všechny těšily. Po měření tělesného tuku a vážení jsem zjistila, že mám hodnoty zcela normální. Míry mám podle odborníků ideální a nemám se sebou nic dělat. Takže jsem spokojená. Když se mi podaří něco shodit, tak to bude fajn.

Budeš pokračovat v hubnutí?
Ano, máme panu Krejčíkovi posílat náš týdenní jídelníček a očekávat od něho zpětné hodnocení. Další setkání je plánováno na duben. Ještě bychom měly absolvovat pohybové aktivity ve fit centru.

Jakou jste měly partu?
Myslím si, že docela fajn, rozuměly jsme si, i když všechny účastnice byly starší než já.