Letos pro ni radnice poslala služební vůz a starosta města Ivan Doležal jí předal přímo ve volební místnosti kytičku květů.

Volilo se i ve Věznici Valdice, kam zavítala volební komise z obce. Odvolit zde bylo připraveno 1034 oprávněných voličů ze zemí EU, z toho 993 občanů České republiky. Volební účast dosáhla třiceti procent.

Za hendikepované ve Staré Pace nám vozíčkář Jan Pelikán sdělil, že vstup do volební místnosti v knihovně je bezbariérový, takže zde vozíčkáři žádné problémy neměli.

Městská policie v Hořicích potvrdila, že průběh voleb ve městě nic nenarušilo.

Výtvarník a galerista Jiří Q. Valter byl jedním z těch, kteří při eurovolbách odevzdali hlasovací lístek. „Původně jsem volit nechtěl, ale po delší diskusi s manželkou jsem přeci jen šel. To, co předvádějí současní europoslanci, se česky nazývá ´malá domů´ a je nejvyšší čas na změnu. To byl hlavní důvod, že jsem přeci jen volební lístky vzal a šel jeden hodit do urny.“

Dvaadvacetiletý student Karlovy univerzity Petr Chvalský sdělil Deníku: „Jsou to pro mě první volby do Evropského parlamentu. Přestože můj otec tvrdí, že nemají smysl a nejlépe by bylo podobné instituce zrušit, já jsem si šanci vzít nedal a odvolil jsem. Mohu prozradit, že jsem vybíral mezi kandidáty, kteří mají šanci svůj hlas prosadit. Volit malé strany, i když s příjemným programem, prakticky nemělo smysl.“

I Jana Kovaříková studuje vysokou školu, a tyto volby byly pro ni rovněž první. „Vybírala jsem až na poslední chvíli a víceméně intuitivně. Věřím, že jsem se rozhodla dobře. Nejít k urně považuji za hloupost, každá šance k vyjádření vlastního názoru by se měla využít,“ uvedla sympatická studentka.