„Byli jsme vybráni pro pořádání jedné z nejlepších a největších turistických akcí ve střední Evropě. Mezinárodní festival turistiky Za posledním puchýřem, který pořádá Klub českých turistů, se bude opět konat v okolí Bělohradu. Letos je to již 45. ročník a místa jsou vždy volena po celém území ČR," vysvětluje za pořádající Klub českých turistů a CK Hoška Tour Lubomír Hoška.

Turistická akce Za posledním puchýřem 2016 se bude konat od 17. do 20. listopadu v Lázních Bělohradu a jeho romantickém okolí.

Setkání bude vévodit sobota, kdy se všichni turisté rozprchnou do okolí Lázní Bělohradu a nakonec se zase sejdou a vychutnají si večerní Puchýřovskou zábavu. Pěší vycházky do okolí budou připraveny od pátku. Cíle jsou v Hořicích, na Krkonošské vyhlídce, na Pecce, na Zvičině, v Miletíně nebo Ostroměři a Nové Pace. Kromě toho si mohou účastníci vybrat v pátek jeden ze zájezdů do míst, kam by se sami nevydali.

Pěší vycházky do okolí budou směřovány do Hořic, na Krkonošskou vyhlídku, na Pecku, Zvičinu, do Miletína nebo Ostroměře. Kromě toho si mohou účastníci vydat autobusem například do Stolových hor v Polsku ad. Každý večer bude připraven doprovodný program jak kulturního (country koncert), tak cestovatelského rázu – promítání.

Turisty pak čekají tratě 10 až 50 kilometrů, v neděli je nachystána jedenáctikilometrová pouť po bělohradském okolí.
Akce se vrací do Bělohradu po patnácti letech a podle informací Lubomíra Hoška do města přijede kolem dvou tisíc lidí.

„V tuto chvíli máme na ubytování přihlášeno asi 700 účastníku nejen z celé republiky, ale i ze Slovenska a Německa. Další minimálně stovka lidí si zajistila ubytování sama. Dalších tisíc účastníků čekáme, že přijede na hlavní srazový den v sobotu 19. listopadu. Pro město Lázně Bělohrad a celé Podkrkonoší to je čest, že se akce může uskutečnit právě v našem regionu, je to současně i naše velká prezentace," popisuje turistické setkání Lubomír Hoška, předseda oblastního výboru Klubu českých turistů Královéhradeckého kraje a předseda organizačního výboru. Slavnostní zahájení akce proběhne ve čtvrtek v Lázních Bělohrad.