Pan doktor je znalcem problematiky životního prostředí v Českém ráji. Učarovali mu ptáci, především pěvci, které pozoruje, fotí a nahrává jejich hlasy. Je autorem odborných publikací a své znalosti rád předává těm nejmladším, to znamená i našim žákům.

Ve své profesi skloubil lásku k přírodě se svým koníčkem, který se tak stal současně jeho zaměstnáním. Naši žáci měli při jeho návštěvě možnost vyslechnout zajímavosti o ptactvu žijícím v Českém ráji. Své vyprávění doplnil projekcí fotografií a zvukovou reprodukcí nahraných hlasů ptáků. Následovalo zastavení na školní zahradě, kde žákům v praxi osobně předvedl, jak dokáže sluchem rozpoznat konkrétní ptačí druhy.

Za krátkou chvíli rozeznal na školní zahradě 10 druhů ptáků. Rád zodpověděl dotazy žáků, kterých nebylo málo, od některých žáků dostal i typ na lokalitu, kde by mohli hnízdit jeřábi. Slíbil, že si ve svých toulkách s fotoaparátem a mikrofonem najde čas a informaci si prověří. Dopoledne bylo milým pohlazením pro všechny obdivovatele naší přírody.    (rm)