„Vykládání z mých karet je spíše taková hra a osobní meditace. Karty nám mohou ukázat směr, kudy se máme vydat, o čem přemýšlet a pomoci nám se rozhodnout, ale nakonec se stejně musíme spolehnout sami na sebe,“ doporučuje kreativní výtvarnice.

Obrací kartu po kartě a vypráví. „Počasí bude podobné jako v roce 2018 s převahou příjemných slunečných dnů. Bude také velké sucho, přesto se na Královéhradecku i něco urodí. Dokonce i narodí, protože lidem se v takových nocích nebude chtít spát a budou rozpustilí,“ zvěstuje kartářka. Záplav se prý nemusíme obávat.

Strach bychom neměli mít ani o své finance. Ekonomická stabilita státu prý bude dobrá, žádný závratný růst HDP, ale ani pokles. Asi nás ovšem nemine další skandál jednoho z představitelů moci s dopadem na naši ekonomiku, ale to až v roce 2020.

Karty také zvěstují, že lidé budou stále číst noviny a dokonce u Hradeckého deníku možná dojde k nárůstu čtenářů. Co se týká jednotlivých rubrik novin, zprávy z regionu lidé překvapivě využívají i jako informace o různých firmách, jejich prosperitě a možných volných pracovních pozicích.

Kulturní tipy jsou podle karet trochu Popelkou, čtenáři se zajímají více o krimi zprávy.

U politických zpráv boduje trochu „bulvár“, veřejnost zajímají skandály jednotlivců než celková politická situace a nálady ve společnosti.

Mezi lidskými příběhy zaujmou příběhy starších žen a matek s dobrým koncem. Tady hrají noviny prim a mají převahu nad mobilními médii. „Příběh, abychom si ho totiž užili, musí být napsán a vytištěn černý na bílém,“ dodává k výkladu Kateřina Krausová.

Zajímal nás začarovaný osud Jezuitské koleje v Jičíně. „Je to taková Šípková Růženka, kolem které obcházejí princové, ale nemohou ji vysvobodit. Trny růží jsou totiž moc ostré. V letošním roce karty říkají, že k výraznému oživení nedojde, v roce 2020 se můžeme těšit na nesmělé pokusy, ale pak asi znovu nic moc,“ uzavírá Kateřina Krausová svůj výklad.

Věnujte v lednu hodinu času sčítání opeřenců.
Velké sčítání! Kolik máte strávníků na krmítku?