„Ještě nikdy jsme sice nevyhráli, ale snad se to povede dnes. Ono totiž není důležité zúčastnit se, ale zvítězit," řekl kapitán kooků, jež při přípravě bramboráků vsadil na osvědčený recept. „Nepouštíme se do žádných velkých akcí v podobě neznámých surovin. Kromě toho bramborák servírujeme jako za časů našich babiček. Tedy s praženou bílou kávou," dodal Kapitán Kormorán a dál se věnoval smažení.

V době, kdy na pánev kladl jeden bramborák za druhým ještě netušil, že právě jeho tým porazí dalších osm „posádek" šestého ročníku Butovského bramboráku. „Smažení za náročných teplotních podmínek trvalo téměř tři hodiny. Každý tým byl po ukončení vyhodnocen a odměněn," řekl za organizátory Milan Havelka s tím, že cenu organizátorů za estetický dojem získal tým Kaluž z Miličevse.