Pan starosta mi potvrdil větu: „Kdyby se mimořádné zastupitelstvo nekonalo, nic by se v Jičíně nezměnilo a věci mohly být v klidu projednány na řádném zastupitelstvu 25. února." Však stačí sejít o patro níž, kde pan Brykner (ODS) pravil: „Zase se s námi nikdo nebaví. Nedali na naše připomínky." Šlo o rozdělení přebytku rozpočtu.

Na zmíněné schůzi 3. února zazněla taky věta o tom, že členové koalice se „slétli jako supi …" Návrh rozdělení peněz připravila městská rada. Tedy o zástupkyních lidu tam zvolených (Jarce a Ivaně) hovoří pan Ing. Martin Puš, zástupce lidu za ODS, jako o supech. Nebo supyních? To je ten pán, který byl kdysi starostou a byl odvolán, pamatujete?

Nebudeme vypočítávat, kolik času a úsilí zastupitelů i prostých občanů stálo jednání a hlavně jeho příprava. Jen je tu příklad, jak funguje politika v praxi. Nejen v Jičíně. Koalice dělá chyby a opozice to vidí. Máme být rádi, že, zatím tu nikdo nemluví veřejně o kmotrech? Že nám k debatám zatím stačí cyklostezka a její asfalt, či rozdělení osmnácti miliónů? Och, ta nešťastná jičínská skoro plichta. 10 (opozice) 11(koalice). I když dámy a pánové říkají, že toto rozdělení nemají rádi. Že všem jde hlavně o město. Pro neznalé – ta desítka to je (hovorově) ODS1 = ODS a NK + ODS2 = Jičínský demokratický klub + Patrioti a KSČM. Jedenáctka všichni ostatní.

Do novinářů píchnou si občas obě strany. Dokonce to jeden kolega nazval tak, že novináři jsou používání jako zbraň proti těm druhým. Nejvyšší ústavní představitel nazývá lidi od pera hyenami. Ale toho moc lidí už nebere vážně.

Inu, nejsme bez chyby. Pracujeme občas pod časovou tísní a tady není k nešťastné formulaci daleko. Novinář nesmí lhát. Ale nikdo mu nebrání být zaujatý, pokud nepatří k těm „veřejnoprávním". Já například mám výhrady k jednomu bezvlasému politikovi (ODS), který dokáže změnit program jednání zastupitelstva tak, aby se ještě pár týdnů udržel u moci. Ano, jistě, nebylo to protiprávní. Bylo to nemorální. Ale na to někteří politici nekoukají.  Bohumír Procházka