„Ať už mluvíme o podpoře rodičů pečujících o dítě s postižením, o vzdělávání těchto dětí, o zajištění péče a podpory pro děti a mládež s postižením, o terapiích jako je např. fyzioterapie nebo hipoterapie, o pobytech pro děti, o poradenství pro pečující rodiny, je zřejmé, že Apropo sehrálo stěžejní roli při vzniku a rozvoji sociálních služeb právě pro rodiny s dítětem s postižením v jičínském regionu," říká ředitelka společnosti Jitka Králová.

„Péče o dítě s postižením je velmi náročná. Někoho pohltí úplně. Někdo se uzavře do své ulity. Někdo se naopak pustí „do boje" a snaží se pro své dítě hledat jinou společnost, společnost mimo okruh rodiny, společnost svých vrstevníků, kamarádů. Vždyť i naše handicapované dítě se musí do určité míry osamostatnit a připravovat se na život mimo domov. A o toto se snaží Apropo," objasňuje důvod existence Apropa maminka dívky s postižením a bývalá předsedkyně neziskové organizace, paní Jana Dolejší.

„Jičínské Apropo také již patnáct let umožňuje lidem přispět na dobrou věc, aniž by se museli bát, zda jejich peníze putují tam, kam mají," vysvětluje Jitka Králová. „Každoroční benefiční představení mají vždy konkrétní účel, sbírky peněz a Apropo ve svých výročních zprávách podává transparentní obraz toho, co se nám za získané peníze podařilo udělat." Letošní benefiční představení se koná již tuto sobotu od 16 hodin v Masarykově divadle v Jičíně. Vstupné je dobrovolné a výtěžek je určen na zajištění péče o děti s postižením na letních pobytech a na poskytování fyzioterapie.

Dvacáté výročí společnosti je důkazem toho, že Apropo prokázalo svůj význam pro rozvoj sociálních služeb pro rodiny dítětem s postižením na Jičínsku. „Přijďte s námi oslavit dvacet let a podpořit dobrou věc," zve všechny Jitka Králová na 15. benefiční představení 19. listopadu do Masarykova divadla.