Trojčlenná koalice Šance pro rozvoj, ODS a TOP 09 má v jednadvacetičlenném zastupitelstvu 13 hlasů. Starosta i oba místostarostové budou uvolnění, tedy plně placení. Dosud druhý místostarosta pracoval jako neuvolněný.

Podle původních dohod se měla stát starostkou Iva Šedivá z ČSSD, a to na základě již podepsané smlouvy mezi Šancí pro rozvoj, Hořických patriotů, ČSSD a hnutím ANO 2011. 

Lídři Šance pro rozvoj a TOP 09 však později s odkazem na údajnou nespokojenost hořických občanů s navrženým vedením města koaliční smlouvu vypověděli. „Z lidského hlediska je to podraz. Jejich postup je do jisté míry nepřijatelný, není to dobře pro město," komentovala Iva Šedivá odvolání podpisů pod smlouvou.

Hořické zastupitelstvo má stejně jako v Jičíně a Nové Pace jednadvacet hlav. Po pěti mandátech získaly ODS a Šance pro rozvoj, se třemi křesly skončily Hořičtí patrioti s podporou TOP 09 a ČSSD, dva mandáty mají ANO 2011 a Volba pro město a poslední místo připadlo KSČM.

Koalice ODS, Šance pro rozvoj a Hořických patriotů vládla i doposud a po zveřejnění volebních výsledků se očekávalo, že bude pokračovat. Nejsilnější subjekty s pěti mandáty však začaly jednání vést separátně, žádná se nicméně nemohla dobrat potřebné většiny. Právě proto blok Šance pro rozvoj a Hořických patriotů nabídl post starosty ČSSD, která se přitom v komunálních volbách umístila až čtvrtá. Někteří Hořičtí občané na to odpověděli uspořádáním petice.