Ne, že by se nemohl dočkat voleb, ale chtěl si zajistit bezpečný vjezd do volební místnosti. „Pokaždé řeším a věřte, že už asi 15 let, jak se dostanu na vozíčku důstojně do mé volební místnosti ve zdejším malém sále. Vypadá to, že i o těchto volbách bych musel opět riskovat své zdraví na nebezpečném vstupu.

Mluvím o nevyhláškově ztlučených prknech nájezdu, jež znamenají s každým dalším použitím jen větší riziko vážného úrazu. Co bych ale pro naše poslance neudělal? Abych jim dal hlas, rád risknu na rampě i vlastní život," říká s nadsázkou Josef Fučík.

Protože vjezd pro hendikepované je opravdu nebezpečný, letos se Josef Fučík naštval a k volbám si přivezl svoji rampu. Směrem ke zdejší radnici vzkazuje. „Pokud mi někdo věnuje materiál, vyrobím nájezd sám, vlastnoručně a zdarma." Spočítá – li náklady, odhaduje cenu na 15 tisíc korun. Uvolní peníze radnice?

„Uvidíme, jak dopadne anketa," řekl starosta Rudolf Cogan. V anketě totiž místní rozhodují, zda opravit MKS nebo náměstí. I když se přikloní k rekonstrukci budovy, bezbariérový nájezd tu nebude dřív jak za dva, tři roky.

Josef Fučík, který zůstal odkázaný na vozík po úrazu, je jedním ze zakladatelů packého občanského sdružení Života bez bariér, které mimo jiné dlouhodobě usiluje o bezbariérovost Nové Paky.

Za své aktivity si ve středu převzal na Staroměstské radnici titul Zaměstnanec roku 2013.