Hasiči požár uhasili během dvou hodin, podle předběžných výsledků vyšetřování za něj nejspíš mohla elektrická jiskra během stavebních prací. Šéf firmy Serum Institute, jíž areál patří, Adar Poonawalla poté informoval na Twitteru, že zahynulo pět osob.

Letadlo MC-21-300
VIDEO: Drama při testech. Nový ruský letoun skončil mimo dráhu

Zprávy o obětech následně potvrdil i starosta města Murlidhar Mohol, který je doplnil, že čtyři pracovníky se podařilo záchranářům včas evakuovat, ale zbylých pět se již zachránit nepodařilo.

Jeden z úředníků samosprávy státu Maharaštra, kde Púne leží, pro agenturu Reuters uvedl, že požár v žádném případě neohrozí rychlost výroby očkovací látky proti covidu. Sérum se totiž podle něj vyrábí v jiné části obrovského výrobního komplexu. Navíc oheň propukl v části areálu, který je právě ve výstavbě.

Šéf olympijského hnutí Thomas Bach i japonští představitelé tvrdí, že hry určitě budou.
Tokio 2021 opět v ohrožení. Japonci už olympijské hry nechtějí

Továrna produkuje měsíčně kolem 50 milionů dávek séra formy AstraZeneca. V plánech má navýšení produkce na 100 milionů dávek. Sérem z této továrny už jsou očkováni lidé v Indii, zanedlouho se začne i v sousedním Bangladéši, Nepálu a dále pak na Maledivách a v Bhútánu.