V pátek 18. dubna dopoledne nabízeli podomní prodejci ve Staré Pace levnější elektřinu. Ne každému se ovšem jejich návštěva zamlouvala. Jako například jedné z oslovených žen, která na jejich jednání upozornila policii. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde prodejce nezastihla.

Před polednem se obrátil na policii muž z Kopidlenska s tím, že mu někdo vykácel část jeho ovocného sadu. Nakonec vyšlo najevo, že se jednalo o náletové dřeviny, které vykácel jeden ze sousedů. K žádné škodě na majetku tak nedošlo.

Krátce po čtrnácté hodině kontrolovali městští strážníci v Hořicích osobní vozidlo Ford Ka, které řídil dvaatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že řidič jevil známky po požití drog, vyjeli na místo policisté. Provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek domněnky strážníků potvrdil, neboť byl pozitivní na amfetamin. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem. Ve správním řízení ho navíc čeká vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

V pozdních nočních hodinách si stěžoval na lince 158 muž z Vysokého Veselí na děti, které mu údajně schválně hází míč na jeho pozemek a ničí mu tak květinové záhony. Navíc mu měly poškodit i vjezdovou bránu. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.

Před půlnocí upozornil jeden z řidičů na muže, který měl na silnici u Robous fyzicky napadat ženu. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se o žádné napadení nejedná. Oba byli totiž notně opilí a vzhledem k tomu, že jim chůze dělala problémy, tak se o sebe vzájemně opírali. To možná vzbudilo u řidiče dojem, že jde o napadení.

V sobotu 19. dubna vyjeli krátce před třetí hodinou ranní kopidlenští policisté do Libáně, kde si místní stěžovali na hluk. Ten vycházel ze zahrady, na které majitelé grilovali a přitom poslouchali hlasitou hudbu. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.

Rušno bylo v časných ranních hodinách v jednom z barů v Hořicích, kde obsluhující pracovnici napadl její bývalý přítel. Údajně se mu nelíbilo její chování k hostům, a tak ji měl několikrát udeřit do tváře. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Neznámý vandal řádil v Dětenicích, kde poškodil dopravní značku STOP, kterou následně opřel o nedaleký dům. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.

Další vandal řádil i v Hořicích, kde u vozidla Peugeot 106, které bylo zaparkované na náměstí Jiřího z Poděbrad, vylomil pravé zpětné zrcátko. Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

Neskutečně drze si počínal neznámý zloděj, který během noci vnikl na soukromý pozemek v Dobré Vodě, kde odcizil dětské jízdní kolo Olpran v hodnotě 500 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

Na německého ovčáka, který pobíhal po silnici u Budčevse, upozornila v dopoledních hodinách na lince 158 jedna z projíždějících řidiček. Hlídka, která vyjela na místo, již ale nikde psa nezastihla.

Po poledni se obrátil na policii muž ze Sobotky s tím, že si nepřeje, aby před jeho domem v Březenské ulici parkovala auta. Vzniklou situaci vyjeli na místo vyřešit místní policisté, kteří zjistili, že se nedaleko konají koňské závody a návštěvníci tak využívali k parkování každého volného místa. V tomto případě se řidiči nedopustili žádného protiprávního jednání, neboť před jeho domem není parkování zakázáno.

V podvečerních hodinách pobíhal v Sobotce v ulici Na Celné labrador, který se zřejmě ztratil, neboť evidentně hledal svého pána. Nenašel ho, a tak se o něj postaral pracovník městského úřadu.

Po dvacáté hodině oznámil na linku 158 mladík z Libošovic, že ho v Jičíně u nemocnice fyzicky napadlo několik osob snědé pleti. Jeden z nich mu měl podrazit nohy a on upadl na zem. Přitom si měl způsobit zranění, se kterým se nechal ošetřit v nemocnici. Sanitou byl poté převezen na autobusové nádraží, odkud volal na policii. Hlídce se nakonec přiznal, že si přepadení vymyslel. Potřeboval se totiž dostat domů a nenapadlo ho nic lepšího, než se obrátit na policii. Domníval se, že ho muži zákona domů dovezou. To se ale přepočítal. Policisté kontaktovali jeho matku, která ho má na starosti. Ta ale uvedla, že pro syna v žádném případě nepojede a ať jde domů pěšky.

Krátce po jednadvacáté hodině si stěžoval na lince 158 anonym na hlasitou hudbu, která vycházela z jedné z restaurací. Jednalo se o živou hudbu, která měla podle plánu skončit ve 23:00. Nakonec hudba utichla až několik minut po plánovaném ukončení akce.

Před třiadvacátou hodinou naložil řidič taxislužby v Jičíně na Husově ulici mladíka, který chtěl dovézt do Libošovic. Nutno zdůraznit, že to byl ten, který chtěl předtím odvézt domů policejním vozem. Když řidič zastavil před jeho domem v Libošovicích a požadoval po něm částku 450 korun, tak mu sdělil, že si musí pro peníze dojít domů. Jako zástavu mu nechal svůj občanský průkaz. Řidič na něho čekal několik dlouhých minut a když se ho nedočkal, odjel do Sobotky, kde jeho občanský průkaz předal policistům. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.

Krátce po třiadvacáté hodině se obrátilo na polici několik rozzlobených občanů z Jičína s tím, že v Havlíčkově ulici někdo „střílí rachejtle" a tím ruší noční klid. Muži zákona však na místě ani v přilehlých ulicích žádný hluk nezaznamenali.

Před půlnocí upozornil anonym na opilé hosty v restauraci na nádraží v Ostroměři, kteří se chystali odjet vozidlem. Policisté následně vůz zkontrolovali a přitom zjistili, že řidič opilý není. I tak jejich jízda nebyla v pořádku. Na zadních sedadlech totiž seděly místo tří, čtyři osoby. Věc muži zákona na místě vyřešili blokovou pokutou.

V neděli 20. dubna ráno řádil v Holíně na hřbitově neznámý vandal. Terčem jeho o zájmu se stal jeden z hrobů, který polil barvou. Naštěstí šla umýt, a tak na hrobu žádná škoda nevznikla. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Po deváté hodině ranní měl jet na „čtyřpruhu" u Robous opilý cyklista s lahví v ruce. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která v opačném směru viděla rychle šlapajícího cyklistu. Z tohoto důvodu policisté vozidlo na nejbližším místě otočili a cyklistu dojeli. Ten již seděl a okraji vozovky a dopíjel rozpitou lahev piva. Zjistili, že se jedná o třicetiletého muže z České Lípy, který měl zarudlé oči a byl velmi výřečný. Jeho nálada se ale brzy změnila. Začal být úzkostný a po chvíli se dokonce rozbrečel. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, kterou ovšem odmítl. Tím se ale odpovědnosti za jízdu pod vlivem alkoholu nezbavil. Ve správním řízení ho čeká vysoká pokuta.

Neskutečně drze si počínal řidič osobního vozidla Škoda Felicia, který krátce po třinácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích do třech kanystrů 88,5 litrů motorové nafty a poté bez zaplacení ujel. Jediné, co po něm zbylo, je dluh ve výši 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Po čtrnácté hodině vyjeli sobotečtí policisté do Vesce, kde se místním nelíbilo, že turisté parkují svá vozidla na trávě. Po příjezdu hlídky se ale již žádné z vozidel na místě nenacházelo.

Poté policisté zamířili do Sobotky, kde se na náměstí mělo koupat několik osob v kašně a přitom měly lézt na Mariánský sloup. Po příjezdu hlídky se již nikdo v kašně nekoupal a ani „nevisel" na sloupu. Provedeným šetřením muži zákona zjistili, že se jednalo o partu děti, jejichž rodiče policisté navštívili a vysvětlili jim, jak se mají jejich ratolesti chovat.

V podvečerních hodinách vyjeli policisté spolu se záchrannou službou do Heřmanic, kde došlo z potyčce mezi dvěma muži ve věku 29 a 31 let. Oba se nejdříve hojně oddávali alkoholu a poté si vjeli do vlasů. Nakonec starší z nich sám upadl na obrubník a zranil se v obličeji. Přivolaní záchranáři se ho snažili ošetřit, což muž razantně odmítl. Z tohoto důvodu byl za asistence policistů převezen do jičínské nemocnice, odkud bez ošetření odešel. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Černý dým a plameny šlehající vysoko k nebi vyděsily krátce po sedmnácté hodině obyvatele Trní na Sobotecku. Jednalo se o požár stohu 425 balíků slámy v hodnotě 212 tisíc korun. Na místě zasahovali jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči, kterým se podařilo dostat oheň pod kontrolu. Vyšetřovatel hasičů na místě vyloučil samovznícení. Co tedy bylo příčinou požáru, zjišťují soboteční policisté, kteří případ šetří jako podezření z přečinu poškození cizí věc, za což pachateli hrozí až jeden rok vězení.

V podvečerních hodinách došlo v Sobotce k roztržce mezi bývalými partnery. Notně opilý třiatřicetiletý muž měl napadnout svoji o osm let mladší bývalou přítelkyni. Ženu měl slovně urážet a přitom měl do ní i strčit. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Po devatenácté hodině vyrazili kopidlenští policisté do Drahoraze, kde mělo dojít k napadení mezi bývalými partnery. Na místě policisté zjistili, že k žádnému napadení nedošlo. Oznamovatelce se zřejmě něco zdálo, neboť byla silně opilá. I tak ji muži zákona upozornili, aby nezneužívala linku 158 a věc vyřešili domluvou.

O dvě hodiny později volala žena na linku 158 znovu. Tentokrát proto, že měla obavy o svého dospělého syna. Nutno zdůraznit, že již byla totálně opilá, a tak jí policisté rozuměli každé páté slovo. Proč měla o syna strach se nakonec nedozvěděli, protože tvrdě usnula.

Novopacké policisty opět zaměstnal muž, který si v Heřmanicích přivodil pádem na zem úraz v obličeji. Tentokrát se nemohl dostat do svého bytu v ulici K Hájku. V domě rozbil skleněnou výplň dveří a přitom hlasitě nadával. Po příjezdu hlídky se choval vulgárně, přítomné častoval nevybíravými výrazy a vzhledem k tomu, že se nemínil uklidnit, skončil s 1,72 promile alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Před půlnocí se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že je u sousedů velký hluk a on má obavu, aby tam k něčemu nedošlo. Hlídka na místě zjistila, že jeho sousedku přišel navštívit její bývalý přítel. Mezitím se vrátil domů její současný přítel, který muže vykázal. Tomu se to pochopitelně nelíbilo a obrátil se na linku 158 s tím, zda byl vykázán oprávněně. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.

V pondělí 21. dubna ráno zjistil řidič vozidla Fiat Ducato, se kterým parkoval v Jičíně u zimního stadionu, že mu někdo rozřízl plachtu nákladového prostoru. Celková škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až roční vězení.

Pět jehňat zmizelo během noci z ohrady v obci Pecka. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že jehňátka nikdo neodcizil, ale že se s největší pravděpodobností zaběhla.

V odpoledních hodinách se pohybovalo stádo ovcí po silnici u Libuně. Policisté kontaktovali jeho majitele, který zvířata zahnal zpět do ohrady.

Neobvyklým případem se zbývají sobotečtí policisté. Ve večerních hodinách se na ně obrátil majitel yorkšíra s tím, že pejska venčil v pondělí 14. dubna v Sobotce v prostoru bývalé benzínové čerpací stanice, kde se mu ovšem zaběhl. Vzhledem k tomu, že ho nenašel, vylepil v místě letáky, kde nálezci slíbil odměnu ve výši 5 tisíc korun. Nikdo se neozval, až právě v pondělí krátce před dvacátou hodinou mu přišla SMS zpráva, ve které mu jistý Zdeněk sděluje, že má jeho psa, tak ať se ozve. Ten mu pochopitelně hned volal a dohodl si s ním předání. Když ovšem přijel do Sobotky, obdržel další SMS zprávu, ve které mu nálezce píše, že mu pejska nevrátí a že si ho nechá. Od té doby je jeho telefonní číslo nedostupné. Po nepoctivém nálezci, kterému za přečin zatajení nálezu hrozí až roční vězení, pátrají sobotečtí policisté.