V pátek 27. dubna ráno se obrátil na policii starší muž z malé obce na Novopacku s tím, že mu někdo v době, kdy byl v nemocnici, zpřeházel věci na dvoře a některé mu dokonce i odcizil. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jeho oznámení nezakládá na pravdě. Muž, který žije v obytné buňce, totiž údajně odcizené věci už v minulosti prodal.

Po poledni vyjeli jičínští policisté do Lošťákovy ulice, kde zástupci jedné z energetických společností měli obcházet jednotlivé domácnosti a přitom měli osloveným velmi neomaleným a otravným způsobem vnucovat své produkty. Hlídka však na místě ani v okolí žádné „obchodníky" nezastihla.

Po poledni si stěžovala lince 158 žena z Libáně na hlučné sousedy. Dále uvedla, že se vrátila z noční směny a že kvůli jejich křiku nemůže spát. Hlídka na místě rodině domluvila a vysvětlila, že se musí vůči ostatním chovat ohleduplně.

Odstavený kamion zahraničního dopravce blokoval v odpoledních hodinách provoz mezi obcemi Ostroměř a Holovousy. Hlídka na místě kontaktovala řidiče, který uvedl, že zde vozidlo odstavil z důvodu poruchy. Vzhledem k tomu, že se v místě tvořily dlouhé kolony, podařilo se nakonec vozidlo odtáhnout alespoň do odstavného pruhu, kde zůstal až do následujícího dne.

V podvečerních hodinách došlo na železničním přejezdu u Vojic k poruše světelné signalizace, která různě problikávala. Policisté věc předali pracovníků drah, kteří se o závadu odstranili.

Krátce po devatenácté hodině se na autobusovém nádraží v Jičíně zdržovala parta teenagerů, která se měla chovat hlučně, urážet kolemjdoucí a dokonce popíjet alkohol. Na místo vyjeli strážníci městské policiie, kteří mladíky zkontrolovali a vysvětlili jim, jak se mají chovat. Požití alkoholu však u nich nezjistili.

Před dvaadvacátou hodinou upozornil na lince 158 anonym na muže a ženu, kteří se měli v Jičíně u Šibeňáku hádat a vzájemně napadat. Hlídka na místě dvojici kontaktovala a přitom zjistila, že mezi nimi k žádné roztržce nedošlo.

V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Lázních Bělohradě devatenáctiletého řidiče, který jel na motocyklu Simson. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,87 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že mu policisté zakázali další jízdu, nezbylo řidiči nic jiného, než motocykl domů odtlačit. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení peněžitý trest a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Po třiadvacáté hodině řádilo několik opilých mladíků v Hořicích v Riegrově ulici, kde hulákali a rušili tak ostatní ve spánku. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří mladíkům domluvili.

Krátce před půlnoci vyjeli jičínští policisté do Revoluční ulice, kde se měl neznámý muž dobývat do objektu jedné z firem a přitom měl poškodit visací zámek u vstupních vrat. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o majitele objektu, který ztratil klíče a tak zámek přeřízl, aby se mohl dostat dovnitř.

Řinčení skla probudilo v sobotu 28. dubna před druhou hodinou ranní nájemníky jednoho z bytových domů v Nové Pace. Nepříjemný budíček měl na svědomí jeden z nájemníků, který se v podnapilém stavu vracel domů a přitom rozbil vchodové dveře. Ostatním pak slíbil, že je opraví.

V dopoledních hodinách oznámila na linku 158 žena z malé obce na Kopidlensku, že její bývalý manžel, který je opilý, řádí jak „černá ruka". Policistům dále uvedla, že ji slovně napadá a ona má strach, aby jí neublížil. Hlídka, která vyjela na místo, nakonec zasahovat nemusela. Muž se mezitím uklidnil a dle vyjádření jeho bývalé chotě odešel do své kůlny, kde zřejmě usnul.

Před polednem se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že mu příslušníci tajných služeb odcizili z kurníku sedm slepic. Dále uvedl, že již v minulosti zaznamenal jejich přítomnost ve svém domě. Nakonec hlídce, která vyjela na místo, sdělil, že nic oznamovat nechce. Možná že si chtěl jen s policisty popovídat.

Na hlasitou hudbu, která vycházela ze zahrady jednoho z domů ve Volanicích, si stěžovali na lince 158 místní občané. Hlídka, která vyjela na místo, však žádný nadměrný hluk nezjistila.

Palec dolů si vysloužil nepoctivý zákazník, který v ranních hodinách našel na benzínové čerpací stanici v Milovicích pánskou peněženku. Místo, aby ji jako správný nálezce předal obsluze, raději si ji ponechal. Její majitel tak přišel o několikatisícovou hotovost, stravenky a další písemnosti. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

Během noci řádil v Jičíně na vlakovém nádraží neznámý zloděj, který zde odcizil pánské kolo Kelly´s tmavě modré barvy. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na téměř 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Neděle 29. dubna byla z celého víkendu nejklidnější. V noci řešili městští strážníci v Hořicích v Husově ulici rušení nočního klidu. Věc na místě vyřídili domluvou.

Z rodinné oslavy rovnou na operační sál. Přesně to zažila po jedné hodině ranní dvaačtyřicetiletá žena v Popovicích, která se chtěla při odchodu z oslavy rozloučit se psem hostitelky. Dobrman ale zřejmě neměl na loučení náladu, a po ženě se ohnal tak, že ji kousl do ucha. Zraněnou ženu pak převezla rychlá záchranná služba do nemocnice, kde se podrobila lékařskému zákroku.

V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Dobré Vodě osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil devatenáctiletý mladík. Řidič nejenže nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a neměl při sobě doklady potřebné pro řízení vozidla, ale navíc byl i opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,86 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení až padesátitisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel až na dva roky.

Další řidič, kterého policisté kontrolovali, sice nebyl pod vlivem alkoholu, zato byl pod vlivem omamných a psychotropních látek. Řeč je o osmadvacetiletém řidiči osobního vozidla Škoda Felicia, kterého hlídka zastavila rovněž v Dobré Vodě. I v jeho případě o něm bude rozhodovat příslušný správní orgán.

Po šestnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Audi A6, které řídil třiatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť má rozhodnutím Městského úřadu v Hořicích vysloven do října letošního roku zákaz řízení všech motorových vozidla. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.  PČR