Rušno bylo v pátek 21. února krátce po deváté hodině ranní v Konecchlumí, kde sedmačtyřicetiletý cizinec obtěžoval majitelku jednoho z rodinných domů. Vnikl na její pozemek, kde kamenem rozbil rám jejího okna a přitom po ní požadoval, aby zavolala na polici, neboť ho někdo pronásleduje. Následně odešel na zahradu, kde se v přístřešku pokusil oběsit, což se mu naštěstí nepodařilo. Majitelka domu vše okamžitě oznámila na linku 158. Ještě před příjezdem policistů se muž pokusil vloupat do domu. Poté se vrátil zpět do přístřešku na zahradě, kde se pro změnu řízl nalezeným kosištěm do krku. Policisté mu okamžitě poskytli první pomoc a zavolali rychlou záchrannou službu. Po ošetření byl muž převezen do nemocnice. Policisté případ šetří jako přečin porušování domovní svobody, za což muži hrozí až dva roky vězení.

V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Žeretic, kde se neznámý pachatel vloupal do neobydlené chaty. Uvnitř odcizil starožitné hodiny a motorovou pilu Oleomac. Majitel vyčísli škodu na téměř 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Po desáté hodině dopolední se obrátil na policii muž z Kopidlenska s tím, že mu někdo opakovaně volá ze skrytého čísla, a když telefon zvedne, tak se nikdo neozve. Muž nakonec uvedl, že si nejdříve u operátora zajistí výpisy hovorů a poté se v případě potřeby obrátí na policii.

Na povedeného nájemníka upozornila před polednem na lince 158 žena z Kopidlenska. Muž si při stěhování z jejího bytu odnesl něco, co mu nepatřilo. Jednalo se o elektrickou vrtačku, kterou, jak později uvedl, si odvezl omylem. Ženě se omluvil s tím, že ji vrtačku ještě téhož dne vrátí.

Po poledni zavítala do jedné z prodejen v Jičíně v ulici Pod Koželuhy šestnáctiletá slečna, která zde odcizila bižuterii v hodnotě 116 korun. Při krádeži byla odhalena pracovníky prodejny, kteří vše oznámili na policii. Na místo vyjela hlídka městských strážníků, kteří nepoctivé zákaznici udělili pokutu ve výši 500 Kč.

Krátce po šestnácté hodině řádil na zimním stadionu v Jičíně neznámý zloděj, který zde odcizil zajištěné jízdní kolo Merida Matts černo-bílo-zelené barvy. Majitel vyčíslil škodu na téměř 7 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

V odpoledních hodinách se obrátila na policii rozhořčená starší žena z Jičína s tím, že si na internetu zakoupila prášky na hubnutí, které vůbec „nefungují". Po týdenní kůře totiž vůbec nic nezhubla a tak se domnívala, že se jedná o podvod. Z tohoto důvodu také chtěla zboží vrátit, ale prodejce její reklamaci uznal. Policisté ženě vysvětlili, že se v tomto případě jedná o občansko-právní spor.

Po šestnácté hodině oznámila na lince 158 žena z malé obce na Hořicku, že má problémy se sousedkou, která ji sprostě uráží, vyhrožuje ji a chová se k ní nevhodně. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Zatoulaný pes, který měl na obojku připevněnou šňůru, údajně napadl na Bradech muže, který zde venčil svého psa. Nakonec se ukázalo, že muže nenapadl, pouze začal štěkat na jeho psa. „Pejskař" nechtěl nic riskovat a „tuláka" přivázal ke stromu a svého psa odvedl do bezpečí. Poté se pro zatoulaného psa vrátil, ale tento ho již nechtěl k sobě pustit. Z tohoto důvodu se muž obrátil na policii s tím, že neví, co má dělat, neboť nechce nechat psa uvázaného u stromu. Policisté kontaktovali starostu obce, který zajistil jeho odchyt.

V podvečerních hodinách vyjeli jičínští strážníci do restaurace na vlakovém nádraží, kde se nevhodně choval podnapilý host, který zde rozbil dřevěnou židli. Hlídka muži domluvila a ten přislíbil, že veškerou škodu uhradí.

Po osmnácté hodině se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že po něm družka hodila půllitr, který ho zasáhl do obličeje. Dále uvedl, že se cítí být lehce zraněn. Policisté mu doporučili, aby nejdříve vyhledal lékařské ošetření a poté se se zprávou dostavil na obvodní oddělení. Muž už více policii nekontaktoval, neboť si s přítelkyní vše vyříkali.

Krátce po jednadvacáté hodině jel jednapadesátiletý řidič osobním vozidlem Škoda Octavia ve směru od Jičína na Sobotku. Před odbočkou na obec Blata mu náhle z levé strany vběhlo do jízdní dráhy divoké prase, do kterého narazil. Náraz zvíře odhodil do příkopu, kde uhynulo. Nutno zdůraznit, že divočák nebyl sám, ale s „kamarádem". I on ve stejné chvíli vběhl do silnice přímo před projíždějící vozidlo Chrysler, které do něj narazilo a usmrtilo. Ani při jedné z nehod nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidičů byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun.

V pozdních nočních hodinách se vrátil domů silně opilý muž z Kopidlna, který vyhodil své blízké z bytu ven a nechtěl je pustit domů. Na místo vyjeli policisté, kteří muži domluvili a vysvětlili, jak se má ke své rodině chovat.

V sobotu 22. února před jednou hodinou ranní oznámila na policii v Jičíně slečna, že ji na jedné z diskoték fyzicky napadl vyhazovač, a to z důvodu, že měla kopat do dveří. Ona se mu údajně snažila vysvětlit, že do dveří nekopala, pouze do nich nechtěně strčila. To muže nezajímalo a ji i její kamarádku z diskotéky vykázal, což se jim nelíbilo. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Na hlučnou hudbu, která krátce před jednou hodinou ranní vycházela z jednoho z bytů ve Staré Pace, si stěžovali sousedé. Hlídka, která vyjela na místo, věc vyřídila domluvou.

Po třetí hodině ranní se usadil na parapetu jednoho z bytů v Jičíně na Husově třídě neznámý mladík, který zde tloukl na okna. Na místo vyjeli policisté, kteří však již nikde mladíka nezastihli.

Vlastním očím nemohla v časných ranních uvěřit žena z Jičína, která se dívala z okna svého domu a přitom si na zahradě všimla mladíka oblečeného do dámských šatů. Údajně na ni mával, což je znepokojilo a se svým zážitkem se raději svěřila na policii. Hlídce pak na místě sdělila, že se možná jednalo o účastníka nějakého maškarního plesu, který se vracel domů a spletl si cestu.

Silně opilá žena se povalovala krátce po jedenácté hodině dopolední v Sobotce na náměstí. Vzhledem k tomu, že měla odřený obličej, vyjela na místo záchranná služba, která ženu ošetřila.

Neznámý vandal řádil ve Střevači, kde u zaparkovaného traktoru Zetor rozbil boční okno. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.

Marně hledal v odpoledních hodinách v Čálovicích chovatel v kotcích své králikárny čtyři ušáky, kteří zmizeli zřejmě během noci. Jednalo se o dva samce a dvě samice, z nichž jedna byla březí. Ta měla tmavou srst se stříbrným melírem. Zbylí tři ušáci měli bílou srst a tmavé uši. Majitel vyčíslil škodu na 2.300 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.

V odpoledních hodinách se obrátila na policii obsluha benzínové čerpací stanice v Jičíně s tím, že jeden z řidičů, který tankoval plyn, ujel bez zaplacení. Nakonec se ukázalo, že řidič neodjel úmyslně. Obsluha mu totiž zapomněla odebraný plyn naúčtovat. Muž, jakmile toto zjistit, se vrátil zpět a vše uhradil.

Před půlnocí oznámil na lince 158 muž z malé obce na Sobotecku, že mu někdo na plese na Blatech odcizil mobilní telefon, který by se měl podle vyhledavače nacházet na jisté adrese na Samšině. Muž, který zde bydlí, mu měl ovšem sdělit, že žádný telefon nemá. Po chvíli se volající ozval znovu s tím, že již mobilní telefon má a tak již od policistů nic nežádá.

V neděli 23. února odpoledne vyjeli novopačtí policisté do Podlevína, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z chat. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal a poté zde odcizil propanbutanovou lahev a nádoby s kávou, cukrem a čajem. Majitelka vyčíslila škodu na jeden tisíc korun.

V dopoledních hodinách se obrátila na policii žena z Jičíněvse s tím, že ji fyzicky napadl její druh. V tomto případě se jedná o návrhový přestupek, o čemž byla žena řádně poučena.

V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Rašína, kde se neznámý pachatel vloupal do přístavku na soukromém pozemku. Uvnitř odcizil 7 elektromotorů v hodnotě 10.500 Kč. Případ šetří policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Po sedmnácté hodině vyjeli jičínští policisté na Lidické náměstí, kde opilý devětapadesátiletý muž dělal „rozdílení" ve své rodině. Slovně napadal svého syna, kterému vyhrožoval újmou na zdraví. Vzhledem k tomu, že muž ve svém jednání pokračoval i před hlídkou, skončil na služebně, kde mu policisté naměřili v dechu přes 2,2 promile alkoholu. Z tohoto důvodu byl následně převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.  PČR