Dosud neznámý pachatel zatím nezjištěným způsobem měl toto pondělí v době 17:45 až 21:35 odcizit skútr v hodnotě 10 000 Kč. Skútr byl zaparkován na volně přístupné ulici. Pachatel se v době nouzového režimu dopustil přečinu krádeže, za což mu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody na dva až osm let. Případem se policisté budou i nadále zabývat a po pachateli odcizené věci pátrají.

Ztráta majetku zamrzí vždy, je proto potřeba udělat vše pro jeho ochranu. Policisté proto doporučují skútry zamykat, ať už je postavíte na soukromém pozemku nebo na ulici. Zvolte pořádný řetěz i zámek. Ani tak byste se od něho neměli vzdalovat na příliš dlouhou dobu. Ideální variantou je mít jej stále na očích, a nebo parkovat poblíž městských kamerových systémů. Volte rušné ulice, kde nebude mít zloděj čas ani klid na práci.

Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho skútru, neprodleně ji ohlaste a neváhejte použít linku 158, snížíte tak náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán.

Ilustrační foto.
Recidivista cílil na seniory