K události mělo dojít poté, co si údajná oběť (žena 36 let, z Královéhradecka) zastavila při autostopu v katastru obce Roudnice nad Labem neznámého řidiče. Na místo byla ihned vyslána hlídka z nedalekého obvodního oddělení, policisté z hlídkové služby, včetně výjezdové skupiny služby kriminální policie a vyšetřování.

Poškozená žena ve znečištěném oděvu, která byla v silně rozrušeném a podnapilém stavu, policistům uvedla, že si chtěla koupit v obci Kratonohy cigarety, proto začala na silnici stopovat projíždějící automobily. Poté, co jí zastavilo osobní vozidlo, ve kterém seděl dvacetiletý řidič, nastoupila dovnitř. Neznámý muž měl po poškozené následně požadovat pod pohrůžkou násilí sex. Na podporu svého tvrzení ukázala policistům potrhané spodní prádlo.

Policisté u ženy provedli dechovou zkoušku, která prokázala 1,2 promile alkoholu v dechu. U ženy dále policisté nalezli igelitovou tašku s různými medikamenty. Poté se již všichni přítomní nestačili divit. Žena náhle napadla jednoho z přítomných policistů, že ji znásilnil on. Vzhledem k jejímu psychickému stavu a neovladatelnému chování byla na místo přivolána rychlá záchranná služba. Poté, co přivolaný lékař nařídil její urgentní příjem do fakultní nemocnice a sanitář požádal kvůli jejímu nepředvídatelnému chování při převozu policejní asistenci, obvinila v sanitním voze ze znásilnění i jeho. Po následném vyšetření v nemocnici připustila, že si celou věc vymyslela. Policisté po provedení nezbytných úkonů ženu převezli do místa bydliště, kde si ji převzal přítel.

Dvacetiletý řidič k celé věci uvedl, že mu „stopařka" skočila náhle do cesty a on musel prudce zabrzdit. Protože byla silně rozrušená, slitoval se nad ní. I když byla cítit alkoholem, vzal ji do auta. Události však nabraly nečekaný spád. Žena se nejprve dožadovala stokorunové částky na cigarety, poté částku zvýšila na pět set korun s tím, že pokud ji nevyhoví, oznámí na policii, že ji znásilnil. Na místo se dostavil také otec poškozeného řidiče, který uvedl, že jel po uvedené silnici chvíli před svým synem a „stopařka" mu vběhla před vozidlo stejným způsobem. Protože však na místě spolujezdce seděla jeho manželka, podezřelá z místa utekla.

Šestatřicetiletá žena se dopustila protiprávního jednání křivého obvinění, na což pamatuje trestní zákoník trestem odnětí svobody až na 2 léta. Její jednání podle policistů vycházelo z psychického stavu, kdy byla s největší pravděpodobností ovlivněna medikamenty v kombinaci s alkoholem. PČR