K incidentu došlo 25. února v jeho domě v Úlibicích, kde napadl dva exekutory. „Pistoli jsem vytáhl v sebeobraně,“ tvrdil muž, který vrazil v březnu do redakce Deníku a popisoval nám svoji verzi zásahu exekutorů v jeho domácnosti. Podle Žohy exekutoři nereagovali na fakt, že exekuce byla soudně zastavena.

Podle policie se měl muž po předchozí výzvě k vydání movitého majetku uchýlit nejenom ke slovnímu, ale i fyzickému napadání úředních osob. Následně je měl dokonce začít ohrožovat střelnou zbraní a nutit je ukončit nařízenou exekuci. Později se ukázalo, že se jednalo o kovovou plynovou pistoli. Nakonec měli soudní vykonavatelé i za použití slzotvorného prostředku útočníka společnými silami přemoci a po chvíli jej předat na místě zasahujícím policistům.

Muž se ale obvinění brání. „Krajský soud exekuci zrušil a pro neúčelnost zastavil. Oni si přijedou likvidovat barák, ukradli mi jaguára, začali na mě bejt příšerně drzý, tak jsem jednomu jednu fláknul, a když začal tvrdit, že mi dá chvat, tak jsem vytáhl pistoli. Držel jsem je na zemi a čekal na příjezd zásahovky,“ popsal nám celou událost s tím, že to byl právě on, kdo zavolal policii.

Ilustrační foto
Zloděj skončil v poutech během hodiny

„Takhle to nejde, já jsem po pátým infarktu a oni do mě začali strkat, tak jsem se bránil. Navíc zabírají věci mé manželky, které získala před uzavřením sňatku. Dvanáctiletý kluk brečel a oni se sprostě osočili i na doktorku, která mě přijela ošetřit, aby držela hubu,“ gestikuloval a zvyšoval hlas.

Podle vyjádření policistů exekutoři začali označovat jeho majetek a ve chvíli, kdy zajistili klíčky od auta, muž odešel do vedlejší místnosti a začal je ohrožovat plynovou pistolí. Poté se uklidnil, vrátil ji na místo, následně začal exekutorům vyhrožovat znovu. Zpacifikovali ho slzným plynem a zavolali policii. „Tuto verzi potvrzuje i kamerový záznam,“ konstatoval tiskový mluvčí policie Aleš Brendl.

Exekutorská kancelář z Přerova, která muže do Úlibic poslala a kterou Deník oslovil, se k případu nevyjádřila.

Kdo je Jiří Wonka? Bratr Pavla Wonky zasvětil svůj život péči o jeho odkaz. Dělá to důsledně, soudí se s těmi, kteří jeho sourozence zpochybňují. Vloni se soudil s někdejším spoluvězněm, po němž požadoval omluvu za urážlivá slova na bratrovu adresu.
Boj za Pavla Wonku má další naději