Škoda, kterou způsobili, dosahuje několika set tisíc korun. Minimálně v jednom z případů se škoda vyšplhala kolem 100 tisíce korun. Specializovali se na krádeže nářadí z dodávkových vozů.

Zdroj: Youtube

Několik měsíců trvající sériovou majetkovou trestnou činnost dvojice cizinců se podařilo v tomto týdnu rozkrýt týmu kriminalistů z celého Královéhradeckého kraje. Muži přijížděli na východ Čech páchat v několika opakujících se vlnách majetkovou trestnou činnost. Kradli v různých místech nářadí z dodávkových vozů. „Jednalo se například o vrtačky, aku šroubováky, bourací kladiva a podobně. Oba muži jsou obviněni rovněž z přečinu poškození cizí věci a přečinu porušování domovní svobody,“ konstatovala policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Největší případ. Trutnovští policisté překazili tříčlenné partičce kvetoucí byznys s marihuanou, v chatě Webrovka objevili 1756 rostlin konopí indického.
FOTO, VIDEO: Tráva a perník jedou pod horami. Policisté sklidili úrodu

„Práce pro kriminalisty však tímto zdaleka nekončí, i nadále se případu intenzivně věnují s cílem objasnit sériovou trestnou činnost a odcizené nářadí po nezbytných procesních úkonech vrátit majitelům. Odhalení této trestné činnosti, v níž se vyskytuje i mezinárodní prvek, bylo pro kriminalisty velice obtížné. Trestnou činnost páchali cizinci nepravidelně a počínali si velice sofistikovaně. I přesto však nakonec uvízli v policejní síti,“ dodala Vlčková.

Majitelům vozidel, kteří v nákladových prostorách zanechávají věci jako například nářadí či materiál, často i v hodnotě několika desítek tisíc korun, policisté radí, aby svá auta parkovali pokud možno na zabezpečených místech, pod kamerovými systémy, v garážích, na oplocených či hlídaných areálech a parkovištích. U zaparkovaných vozidel totiž platí víc, než jindy, že příležitost dělá zloděje.

Kvůli přetížené dopravě staví Pec pod Sněžkou na příjezdu do horského střediska velký parkovací dům. Umožní parkování 457 vozidlům. Hotový má být ve druhé polovině letošního roku.
V Krkonoších kolabovala doprava. V Peci pod Sněžkou byla kolona 2,5 kilometru