V pátek 14. prosince se krátce před druhou hodinou ranní obrátila na policii žena ze Staré Paky s tím, že postrádá svoji čtrnáctiletou dceru, která se nevrátila domů. Policisté dívku hledali a krátce před pátou hodinou ranní našli doma u jejího kamaráda. Údajně se pohádala s rodiči, a tak se rozhodla přespat mimo domov.

V odpoledních hodinách oznámil na lince 158 starší muž z Valdic, že ho navštívili dva muži, dle jeho vyjádření „převlékači, " kteří nechtějí odejít. Na místo vyjela policejní hlídka, která celý byt prohlédla, ale žádné vetřelce nenašla. Policisté muže ubezpečili, že se nemusí bát a v případě, že by se opět nějací „převlákači" objevili, ať se obrátí na linku 158.

Ve večerních hodinách vyjeli policisté spolu s hasiči do Horních Rokytňan, kde došlo k požáru komína. Díky okamžitému zásahu hasičů nedošlo ke škodě na majetku. K požáru mají zřejmě na svědomí saze v komíně.

V pozdních nočních hodinách přistihla hlídka městských strážníků v Jičíně v Husově ulici devatenáctiletého mladíka, který zde opatřil fasádu jednoho z domů nápisem "FENO1". Mladík se teď zpovídá z přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí až roční vězení.

Horké chvilky zažili hořičtí policisté, kteří krátce před půlnocí pátrali po starší ženě. Vzhledem k tomu, že žena trpí Alzheimerovou nemocí, nenechali nic náhodě a spolu s městskými strážníky začali prověřovat místa, kde by se mohla nacházet. Naštěstí pátrání netrvalo dlouho, neboť ji po několika minutách našli v pořádku nedaleko svého bydliště.

Šťastně skončilo i pátrání po šestašedesátiletém muži, který se pro změnu ztratil ve Staré Pace, kde byl na výletě se svým kamarádem. Nejdříve spolu něco „vypili" v místní restauraci odkud muž odešel neznámo kam. Když se ani po dvou hodinách nevrátil, obrátil se jeho kamarád na policii, která okamžitě rozjela pátrací akci. Celkem 33 policistů a několik psů propátrávalo Starou Paku a okolí. Muži zákona na místo žádali i vrtulník letecké služby, který se však nemohl z důvodu nepříznivého počasí pátrání účastnit. I tak policisté slavili úspěch a zcela vyčerpaného a promrzlého muže našli v půl páté ráno nedaleko Staré Paky.

V sobotu 15. prosince se měl krátce po čtvrté hodině pohybovat po silnici v Konecchlumí silně opilý muž. Vzhledem k tomu, že během posledního týdne zemřeli na silnicích našeho okresu dva chodci, vyjela okamžitě na místo policejní hlídka, která však i přes veškerou snahu muže nenašla. Zřejmě se jednalo o místního, který se zřejmě dostal domů dřív, než hlídka dorazila na místo.

Před pátou hodinou ranní se obrátil na policii muž z Vysokého Veselí s tím, že jeho bratra napadli dva muži. Na dotaz, zde došlo ke zranění, začal být muž, který byl evidentně pod vlivem alkoholu, vulgární a sprostý. Následně zavěsil a od té doby byl jeho telefon nedostupný. Zda skutečně k napadení došlo, již policisté neměli možnost zjistit.

V dopoledních hodinách oznámil na lince 158 muž opět z Vysokého Veselí, že má problémy s rodinou své bývalé přítelkyně, která ho od té doby, co se s ní rozešel, pronásleduje a slovně napadá. Na dotaz, jak ho rodina pronásleduje, přestal komunikovat a více se policistům neozval.

Před šestnáctou hodinou vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde řešili déletrvající partnerské neshody, které vyvrcholily vyhrožováním a napadáním ze strany druha. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Do nepříjemné situace se dostala v odpoledních hodinách mladá žena v Jičíně, která si v ulici Českých bratří zabouchla dveře od bytu. Vzhledem k tomu, že v bytě zůstalo její malé dítě, vyjeli na místo hasiči, kteří byt otevřeli.

Po sedmnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Kopidlně řidič do osobního vozidla 9 litrů benzínu a poté u pokladny zaplatil pouze cigarety. Na úhradu benzínu zřejmě zapomněl. Policisté po několika minutách muže vypátrali a přitom zjistili, že došlo k nedorozumění, které muž okamžitě napravil a benzín uhradil.

Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že měl u sebe na návštěvě známou a její dvě děti, kdy po jejich odchodu zjistil, že mu chybí mobilní telefon a z peněženky tisícikoruna. Muži zákona se na místě od silně opilého oznamovatele dozvěděli, že ke krádeži nedošlo, neboť mobilní telefon a peníze našel.

V neděli 16. prosince krátce po třetí hodině ranní oznámil na lince 158 ženský hlas, že v jednom z barů v Jičíně dochází k šikaně hostů, které obsluha vyhazuje ven. Vzhledem k tomu, že policisté na místě oznamovatelku nezastihli, nemohli tak zjistit, co ji k telefonátu vedlo.

Neznámí vandalové řádili v ranních hodinách v Jeřicích, kde se terčem jejich útoku staly dveře rodinného domku, do kterých kopali, a okna, na která házeli sníh. Muži zákona na místě zjistili, že se zřejmě jednalo o účastníky diskotéky, kteří si tímto způsobem zpestřili cestu domů. K poškození dveří ani oken nedošlo. I když si majitelka domu nepřála věc vyšetřovat, přesto ji vedou policisté v patrnosti.

V půl sedmé ráno se povaloval v Jičíně v ulici Na Jihu silně opilý dvaadvacetiletý mladík, kterého policisté spolu s pracovníky rychlé záchranné služby předali do rukou rodičů, kteří z něj měli určitě radost.

V noci řádil v Psinicích neznámý zloděj, který vnikl na dvůr jednoho z rodinných domů, kde z králikárny odcizil 15 ušáků. Navíc zřejmě jeden a ten samý zloděj odcizil vedle od sousedů stavební kolečko s plastovou nástavbou. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku, teď zjišťují, zda oba případy spolu souvisí.

V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do jednoho z barů, kde mělo dojít k rvačce dvou hostů. Na místě nakonec muži zákona zjistili, že došlo pouze ke slovní rozepři mezi dvěma hosty, nikoliv k fyzickému napadení. Věc tak na místě vyřešili domluvou.

Ve večerních hodinách ležel v Jičíně na Komenského náměstí silně opilý šestapadesátiletý muž, který ještě předtím, než ulehl na zem, poškodil několik vozidel. Kopal do nich a dokonce se i „válel" po kapotách. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.   (PČR)