Boží mlýny melou pomalu, ale jistě. A tak došlo i na sprejera, který v noci na sobotu 4. února poničil novou fasádu kulturního domu. Starosta Jaromír Přibyl následně vypsal pětitisícovou odměnu za jakékoliv informace vedoucí k dopadení pachatele. Rádoby umělec místo toho, aby zpytoval svědomí, v ničení majetku pokračoval.

Nápisem „Za udání pět tisíc, jenom hanba," dal jasně najevo, co si o postupu starosty myslí. Přibyl se ale nenechal vyvést z míry a odměnu zvýšil na deset tisíc. A možná právě ta pomohla k dopadení sprejera. „Ozvalo se mi několik občanů s určitými informacemi, které jsem následně předal policii. Koncem minulého týdne jsem se dozvěděl, že pachatel byl dopaden. Příští týden se sejdu s vyšetřovatelem, který mi řekne více detailů. Až na základě této schůzky se budu moci rozhodnout, zdali odměnu vyplatím či nikoliv," řekl starosta.

Podle policie se jedná o dvaatřicetiletého muže. „Muž si si v těchto dnech vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu poškození cizí věci, za což mu hrozí až roční vězení," sdělila k případu tisková mluvčí policie Hana Klečalová. 

Více informací o incidentu jsme přinesli ZDE:

Poškození laku
A další vandal řádil v jiné části okresu:
v noci na neděli 26. února řádil v Hořicích neznámý vandal, který na parkoviště v Riegrově ulici poškrábal lak na třech vozidlech. Jednalo se o Citroen Berlingo, Ford Focus a Hyundai i10, jejichž majitelé vyčíslili celkovou škodu na 11 tisíc korun. Pachateli, po kterém pátrají hořičtí policisté, hrozí za přečin poškození cizí věci až rok vězení.    (tz)