V pátek 4. ledna krátce po osmé hodině ranní našel náhodně chodec v lese u obce Bačalky odstavené osobní vozidlo Škoda Octavia, které bylo odemčené s vytrženou spínací skříňkou. Policisté na místě zjistili, že se jedná o vozidlo, které v přesně nezjištěné době od středy 2. ledna do pátku 4. ledna odcizil neznámý pachatel v Libáni. Případ šetří jičínští kriminalisté, kteří vozidlo po provedených úkonech vrátili zpět jeho majiteli. Teď už stačí jen vypátrat pachatele, kterému za přečin krádeže a poškození cizí věci hrozí až pět let vězení.

V odpoledních hodinách zavítal do jedné z prodejen v Jičíně na Žižkově náměstí nepoctivý zákazník, který zde odcizil potraviny v hodnotě 135 korun. Z lupu se ale dlouho neradoval. Ještě před odchodem z prodejny ho totiž zadržely prodavačky, které vše oznámily na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o padesátiletého muže z Trutnovska, který dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.

Jako smyslu zbavený se choval před jednadvacátou hodinou teprve sedmnáctiletý mladík v jedné z restaurací v Jičíně na Valdštejnově náměstí, který zde provokoval, urážel a fyzicky napadal hosty. Nebyl ovšem sám. K jeho agresivnímu chování se přidala i dvacetiletá slečna, která měla jednomu z přítomných hostů pohmoždit oko. Mladík, který měl v dechu přes 0,9 promile alkoholu, pokračoval ve svém jednání i před policejní hlídkou, která vyjela na místo. Vzhledem k tomu, že byl čím dál víc agresivnější, skončil s pouty na policejní služebně. Ani to ho neuklidnilo a naopak přidal na intenzitě. Policisty urážel, vyhrožoval jim a sliboval odplatu. Nakonec po provedených úkonech skončil v rukou matky, která z něj měla určitě velkou radost.

V noci se obrátil na policii muž z Hořic s tím, že má strach o svého syna, který měl svým znám rozeslat sms zprávy ve smyslu, že nemá cenu žít. Vzhledem k tomu, že se otci nehlásil, začali po něm policisté společně s městskými strážníky pátrat. Nakonec mladíka našli ve společnosti slečny. Mužům zákona sdělil, že je pořádku a že se domů vrátí až ráno. Tuto informaci předali policisté rodičům, aby se o něj přestali bát.

V sobotu 5. ledna ráno řešili novopačtí policisté v Lázních Bělohradě neshody mezi opilým mužem a jeho manželkou, se kterou je v rozvodovém řízení. Muž měl tropit výtržnosti a navíc měl rozbít okno u vedlejší budovy. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

Po poledni oznámila na lince 158 žena z Novopacka, že ji fyzicky napadl bývalý manžel. Hlídka na místě zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě, neboť k fyzickému kontaktu nedošlo. Navíc ani jeden z nich už nic oznamovat nechtěl, a tak policisté oběma alespoň řádně domluvili.

Po čtrnácté hodině dostali kopidlenští policisté informaci o úhynu velkého počtu ryb v rybníku Hluboký. Na základě provedeného šetření muži zákona, zjistili, že za úhynem ryb pravděpodobností stojí kormoráni, kteří na podzim zahnali ryby do rákosí, čímž je vystresovali. Ty se pak už nestačily včas vrátit do volného prostoru rybníka a uhynuly.

V odpoledních hodinách zavítala do jednoho ze supermarketů v Nové Pace sedmadvacetiletá žena, která zde odcizila balení kávy Nescafe Classic v hodnotě 80 korun. Hlídka, kterou na místo přivolali zaměstnanci, věc vyřídila blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.

Krátce po sedmnácté hodině létaly z komína rodinného domu v Nové Pace jiskry, které vyděsily sousedy. Ti pak vše oznámili na linku tísňového volání. Létající jiskry naštěstí nezpůsobily žádný požár. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

Večer vyjeli hořičtí policisté do obce Rašín, kde se měl po silnici „motat" silně opilý muž a kolem něho měl volně pobíhat pitbul. Hlídka, která vyjela na místo, opilce zkontrolovala. Jednalo se o třicetiletého muže, který měl v dechu přes 2,6 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o místního občana, chtěli policisté vědět, u koho přebývá. To se od něj ale nedozvěděli. Rovněž nebyl schopen se postarat o svého psa, který od něj svévolně odbíhal a pak se zase vracel. Nakonec muž skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové a pes v kotci na služebně městské policie.

V neděli 6. ledna krátce po druhé hodině ranní vyjeli muži zákona spolu s hasiči do obce Dolany, kde došlo k požáru stodoly. I přes okamžitý zásah hasičů se nepodařilo stodolu, která bezprostředně sousedila s rodinným domem, zachránit. Majitel vyčíslil škodu na téměř jeden milion korun. Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečin poškození cizí věci.

Chuť na grilovaná kuřátka zřejmě dostal neznámý zloděj, který v Jičíně v Riegrově ulici odcizil odstavený přívěs na grilování kuřat. Vzhledem k tomu, že ho majitel již delší dobu nepoužíval, žádnou pečínku uvnitř nenašel. Svým jednáním způsobil škodu ve výši nejméně 140 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí a kde přívěs skončil, teď vyšetřují jičínští kriminalisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.

Neznámý zloděj řádil v noci na Těšíně, kde od jednoho z rodinných domů odcizil 200 litrový sud s obručemi v hodnotě nejméně 300 korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

V podvečerních hodinách vyjeli policisté do jednoho z obchodních domů v Jičíně, kde měli dva podnapilí muži slovně napadat ostatní zákazníky. Policisté na místě zjistili, že se jedná o dva třiadvacetileté mladíky, kteří nikoho nenapadali. Pouze pod regálem hledali SIM kartu, která měla jednomu z nich vypadnout z mobilního telefonu.