V pátek 13. září v dopoledních hodinách upozornila na lince 158 žena z Hořicka na sousedy, kteří údajně vyvážejí domovní odpad na nelegální skládku. Dále uvedla, že jsou hluční a narušují tak občanské soužití. Po sedmnácté hodině se ozvala znovu s tím, že slyší střelbu. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jednalo o oslavu narozenin, při které bylo vystřeleno několik petard. A do třetice se žena ozvala krátce po dvaadvacáté hodině, kdy se stěžovala na příliš velký hluk, který opět vycházel od sousedů. Po příjezdu hlídky již byl na místě klid. Oznamovatelce policisté doporučili, aby se s problémy obrátila i na starostu obce.

Po sedmnácté hodině se obrátila na policii starší žena z Jičína s tím, že jí někdo doma odcizil ručníky a povlečení. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že k žádné krádeži nedošlo. Žena se pouze domnívala, že jí někdo lůžkoviny odcizil.

V noci zaměstnala kopidlenské policisty žena z Drahoraze, která má neustále problémy se svým bývalým manželem. Tentokrát jí měl opilý bouchat na okno. Hlídka ovšem na místě nic takového nezjistila. O hodinu později volala znovu s tím, že jí vypnul elektrický proud a opět bouchal na okno. V tomto případě se její oznámení nezakládalo na pravdě, neboť policisté muže potkali ve vedlejší obci. Poté již byl naprostý klid.

Krátce před půlnocí ležel na silnici v Kopidlně v Husově ulici devatenáctiletý mladík, který byl tak opilý, že nemohl ani chodit natož se podrobit dechové zkoušce na alkohol. Z tohoto důvodu ho policisté převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.

V sobotu 14. září hodinu po půlnoci se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že má strach ze svého manžela, který se vrací domů a žádala, aby ho policisté někam odvezli. Vzápětí na to volal na linku 158 její muž, který se nemohl dostat domů a požadoval, aby mu policisté pomohli překonat zámek. Vzhledem k tomu, že neměl v bytě trvalé bydliště, muži zákona mu doporučili, aby nejdříve vystřízlivěl a poté učinil na policii oznámení na schválnost ze strany manželky. Nakonec uvedl, že se o sebe postará a vše začne řešit až ráno.

Před pátou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do ulice Na Tobolce, kde mělo dojít k roztržce mezi manželi. Vzájemně se obviňovali z nevěry až najednou muž píchl svoji manželku deštníkem pod oko. Přitom jí způsobil drobné zranění, se kterým byla ošetřena v jičínské nemocnici, kam ji manžel doprovodil. Možná kdyby neměli v dechu přes 1,3 promile alkoholu, řešili by situace jinak. Případ šetří policisté jako přestupek proto občanskému soužití.
Neznámý vandal rozbil v Jičíně na Valdštejnově náměstí výlohu u jedné z prodejen. Majitel vyčíslil škodu na 1.207 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

Krátce po čtrnácté hodině došlo v jednom ze supermarketů v Nové Pace k potyčce mezi zákaznicemi a obsluhujícími pracovnicemi. Jednalo se o dvě ženy, které se zdály prodavačkám podezřelé. Z tohoto důvodu je po celou dobu sledovaly. To se jim pochopitelně nelíbilo a začaly obě prodavačky nejdříve slovně urážet a poté je dokonce zfackovaly. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

V odpoledních hodinách upozornil na lince 158 motorista na řidiče vozidla Škoda Octavia, který měl jet od Bartoušova na Jičín. Údajně jezdil z jedné strany vozovky na druhou, zrychloval a nebo naopak brzdil další vozidla. Hlídka oznámení prověřila, ale řidiče oktávie nikde nezastihla.

Po patnácté hodině se obrátil na policii silně opilý muž z Kopidlna s tím, že shání svého devatenáctiletého syna, se kterým se večer opil. Údajně odešel z domu a on teď neví, kde je. Policisté to ale věděli. Jednalo se o mladíka, kterého v pátek v noci převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zřejmě ještě střízlivěl.

Krátce před šestnáctou hodinou oznámil na lince 158 muž z Jičína, že ho v ulici U Stadionu napadl bratr, kterého musel „usadit na zem". Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, co se stalo. Jeden z bratů přišel druhého vystěhovat z bytu a ten na něj vzal nůž, se kterým ho škrábl na ruce. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Kolo schované za hospodou u popelnice v Kopidlně „nepočkalo" na svého majitele. Odjel na něm zloděj, který ho našel. Majitel vyčíslil hodnotu kola na 500 korun. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

V pozdních nočních hodinách vyjeli policisté na vlakové nádraží v Sobotce, kde z vlakové soupravy vystoupil velmi zmatený mladík, který policistům sdělil, že ho někdo sleduje. Dále uvedl, že nemá v policii důvěru, neboť je „napíchnutá". Policistům dále předložil zprávu z léčebny s tím, že odjíždí ke své prababičce, u které se před pronásledovateli schová.

Po dvaadvacáté hodině řešili dopravní policisté nehodu, která se stala na parkovišti před jedním ze supermarketů v Jičíně. Neznámý řidič zde naboural do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia a poté z místa ujel. Po drzém řidiči pátrají policisté.

Na sousedy chalupáře si stěžovala v pozdních nočních hodinách žena z malé obce na Hořicku. Policistům sdělila, že jsou velmi hluční a dokonce sdělila, kolik decibelů jim naměřila. Na mobilním telefonu má měřič hluku, který jí ukázal 80 decibelů. Policisté, kteří vyjeli na místo, všem domluvili a vysvětlili, co znamená noční klid.

Rachot vycházející z hasičárny, obtěžoval před půlnocí občany v malé obci na Novopacku. Policisté zjistili, že se jedná o soukromou akci, kdy organizátorům domluvili s tím, aby hudbu ztišili. Poté již byl v obci klid.

V neděli 15. září ráno vyjeli jičínští policisté do Husovy ulice, kde neznámý vandal poškodil stánek korálkové dílny. Majitelka vyčíslila škodu na 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku, za což pachateli hrozí bloková pokuta.

Hádku o „šroťák", která se rozpoutala mezi bývalými manželi ve Kdanicích, ukončil až příjezd policejní hlídky. Kupodivu se domluvili a od policistů více nežádali.

Neznámý vandal řádil v noci v Nové Pace v ulici Legií, kde poškodil zaparkované osobní vozidlo Volkswagen Vent, na které hodil přenosnou dopravní značku a přitom rozbil zadní sklo. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.

V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z malé obce na Hořicku s tím, že jim sousedé dělají neustále schválnosti. Pouštějí nahlas hudbu a zkoušejí, co vydrží. Případem se zabývají hořičtí policisté, kteří věc řeší jako přestupek proti občanskému soužití. PČR