I když se Leona D. (23) a Miroslav Š. (24) dušovali, že o peněžence nic nevědí, soud jim neuvěřil. Pokud by totiž mluvili pravdu, musela by se peněženka vypařit.

Případ se stal loni na podzim, kdy si 51letý muž z Hořic přijel do Hradce Králové koupit telefon. V prodejně, kterou navštívil, se však právě potýkali s poruchou softwaru, proto se rozhodl, že počká na masážním křesle na chodbě. Když mu obsluha obchodu zavolala, že už je všechno v pořádku, vstal, jenže mu při tom vypadla peněženka a zůstala v křesle.

„Vrátil jsem se asi po minutě, ale už bylo pozdě,“ řekl soudu muž.

Ilustrační foto
Léky i auta. Poláci řádí v Čechách

Přišel tak o peněženku s 15 tisíci korunami, osobními doklady a platební kartou. Zašel tedy za šéfem ochranky Atria, který zhlédl kamerový záznam a zjistil, že krátce po tom, co muž odešel, přišla ke křeslům dvojice mladých lidí. „Z výtahu vyšla paní, viděla, že na křesle leží peněženka, a ukázala ji pánovi. Ten si tam sedl, peněženku jí podal a oba odešli,“ vypověděl u soudu šéf ochranky.

To však obžalovaní odmítli. Leona D. řekla, že její přítel chtěl jít na masáž, proto vytáhl z kapsy svou peněženku a dal jí minci, aby zaplatila. „Hodila jsem minci do křesla, ale třikrát se mi vrátila, tak jsme šli pryč. Žádnou peněženku jsem tam neviděla,“ řekla žena. Stejně vypovídal i její přítel.

Soud však nepřesvědčili. „Na záznamu není přímo vidět manipulaci s peněženkou, ale od odchodu poškozeného se kromě obžalovaných ke křeslu nikdo nepřiblížil,“ vysvětlil soudce.

Leona D., která už byla jednou trestaná, dostala devět měsíců vězení podmíněně odložených na tři roky, její přítel šest měsíců odložených na rok. Rozsudek zatím není pravomocný.

Ilustrační obrázek
Vrtulník nebyl schopný letu, prohlásil svědek