V pátek 1. listopadu krátce po třetí hodině ranní se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že se někdo snažil vniknout do jeho domu. Policisté vše na místě prohledali, ale žádného vetřelce ani stopy po něm nenašli.

V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Maršála Koněva vozidlo Volkswagen Transportér, které řídil čtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a až roční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Dalšího čtyřicetiletého řidiče kontrolovala policejní hlídka mezi obcemi Nové Smrkovice a Chomutice. Ten sice nebyl opilý, zato si při jízdě na mopedu nechránil oči a navíc není držitelem žádného řidičského oprávnění. A tak ani on neujde správnímu řízení, kde ho čeká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.

Rozsudek Okresního soudu v Trutnově nebral vážně šedesátiletý řidič, který krátce po desáté hodině řídil v Jičíně na Husově ulici osobní vozidlo Fiat Uno. Soudem má totiž do srpna příštího roku vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel. Za porušení zákonu hrozí muži až tři roky vězení.

V dopoledních hodinách pobíhali po vozovce ve Vysokém Veselí dva psi a koza. Hlídka na místě zjistila, že se podařilo koze utéct z chlívku a spolu se psy pak „courala" po silnici. Dlouho však na svobodě nepobyli. Koza skončila zpět v chlívku a psi na dvoře.

Krátce před polednem se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že před jejím domem stojí osobní vozidlo, kvůli kterému nemůže vyjet z pozemku. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že řidič zde zastavil jen z důvodu rychlého nákupu a poté hned pokračoval v jízdě dál. Věc byla na místě vyřízena domluvou.

V odpoledních hodinách vyrazili jičínští policisté na parkoviště u obchodního centra na autobusovém nádraží, kde se měli kolem zaparkovaných vozidel podezřele pohybovat tři muži. Policisté je zkontrolovali a zjistili, že se jedná o místní občany, kteří se ničeho nezákonného nedopustili.

Před osmnáctou hodinou se obrátila na policii žena s Ostružna, že postrádá svého koně českého teplokrevníka slyšícího na jméno Andy, který utekl z ohrady. Koník se nakonec našel v Ohavči, kam se zaběhl.

V pozdních nočních hodinách řídil v Lázních Bělohradě třiadvacetiletý mladík osobní vozidlo Opel Astra. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nebyl opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti čeká mladíka správní řízení.

V sobotu 2. listopadu dopoledne skončil v policejní „síti" další opilý řidič. Tentokrát se jednalo o devětatřicetiletého muže, který v Jičíně v Poděbradově ulici řídil osobní vozidlo Škoda Fabia. V jeho dechu policisté naměřili 0,6 promile alkoholu. A tak i jeho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Stejně dopadl i čtyřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 206, kterého policisté po poledni zkontrolovali v Ostroměři. U něho provedená dechová zkouška prokázala „jen" přes 0,22 promile alkoholu. I o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správním orgán.

Na mládež, která před druhou hodinou ranní hulákala v Jičíně v Denisově ulici si stěžovala na lince 158 jedna z místních obyvatele. Hlídka, která vyjela na místo, situaci uklidnila a všem přítomným domluvila.

V odpoledních hodinách prověřovali kopidlenští policisté anonymní oznámení, které se týkalo pytláctví na rybníku v Mlýnci. Tři muži zde měli lovit ryby, které dávali do kádě. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o vybírání ryb z bahna po výlovu rybníka, což je akce povolená jeho správcem a v obci je již tradicí. Z tohoto důvodu se nejednalo o žádné protiprávní jednání. Oznamovateli, kterého se podařilo policistům kontaktovat, se to ovšem nelíbilo a dále trval na tom, aby policie tomuto jednání učinit přítrž.

V odpoledních hodinách vyrazili jičínští policisté do Popovic, kde neznámý pachatel vnikl na soukromý pozemek, kde odcizil pánské kolo Geiant červeno-hnědé barvy. Jeho hodnotu vyčíslil majitel na 5 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.

Novopacké policisty zaměstnal ve večerních hodinách jeden z místních občanů, který při návštěvě obchodu údajně naznačil majiteli, že si odnese zboží bez zaplacení. Ten mu na oplátku naznačil, co by se mu mohlo stát, kdyby skutečně zboží nezaplatit. Nakonec se vše vysvětlilo a další přítomnost policistů již nebyla nutná.

Dále hlídka vyjela do Lázní Bělohradu, kde se měl notně opilý muž domáhat vstupu do bytu své známé. Ta mu odmítla otevřít, což muž nechtěl pochopit a trval na svém. Policisté na místě zjistili, že si chtěl vzít jen své osobní věci, které si u ní v bytě ponechal. Vzhledem k tomu, že již žena spala, doprovodili ho muži zákona k jeho sestře, kde zůstal do rána.

V pozdních nočních hodinách pátrali policisté po osmačtyřicetiletém muži ze Sobotecka, který popíjel se svojí manželkou v restauraci, ze které bez jakéhokoliv slova odešel a nedal sobě žádnou zprávu. Svůj mobilní telefon neustále vypínal a zapínal a na sms zprávy nereagoval. Vzhledem k tomu, že to nebyl jeho první „útěk", ale že již v minulosti několikrát z domu odešel, předpokládali policisté, že nebude daleko. A nemýlili se. Druhý den večer ho našli nezraněného v nedaleké obci v autobusové zastávce.

V neděli 3. listopadu krátce po třetí hodině ranní se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že ji v jednom z místních klubů fyzicky napadl muž. Hlídka na místě zjistila, že se její oznámení nezakládá na pravdě. Žena totiž chtěla odejít bez placení, a tak ji u vchodu zadržel pracovník „ochranky", který ji nechtěl pustit. To se žena pochopitelně nelíbilo, a proto vše oznámila na policii. Vzhledem k tomu, že se musí dluhy platit, nezbylo ženě nic jiného, než útratu uhradit.

Po šesté hodině ranní zaměstnal novopacké policisty notně opilý šestadvacetiletý muž, který v ulici U Studénky před sebou kopal odpadkový koš a přitom za sebou nechával odpadky. Naštěstí si ho všimli místní občané, kteří ho zadrželi a vše oznámili na policii. Muž se ani nezdráhal a čekal, dokud hlídka nepřijede. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2,2 promile alkoholu, nezbylo policistům nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal až do vystřízlivění.

Jičínští policisté zamířili krátce před osmou hodinou ranní do obce Vitiněves, kde po silnici pobíhali dva koně. Po příjezdu hlídky se už na místě žádní koníci nenacházeli. Dle místních občanů si je odvedl jejich chovatel, kterému utekli.

V odpoledních hodinách řešili jičínští policisté neshody na jedné z místních ubytoven, kde měl třiatřicetiletý muž fyzicky napadnout o deset let staršího spolubydlícího. Domníval se totiž, že muž poslouchal za rohem, když se bavil se svým známým. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Krátce po osmnácté hodině oznámila na lince 158 žena z Miletína, že ji obtěžuje její bývalý přítel, který je opilý a domáhá se vstupu do jejího bydliště. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pětatřicetiletého muže, který již byl v klidu a žádnou výtržnosti netropil. Policisté mu domluvili a oznamovatelku poučili, že kdyby opět ve svém jednání pokračoval, aby vše oznámila na linku 158.

Na nefungující světelné zařízení u železničního přejezdu v Ostroměři upozornil v podvečerních hodinách jeden z řidičů. Uvedl, že po projetí vlaku stále svítí červené výstražné světlo. Policisté předali informaci místně příslušnému výpravčímu, který přislíbil, že vše prověří a v případě závady zjedná nápravu.

O tom, že zákaz řízení pod vlivem alkoholu platí i pro cyklisty, se přesvědčil ve večerních hodinách jednašedesátiletý muž z Kopidlenska. Hlídka ho zkontrolovala a přitom zjistila, že má v dechu přes 1,9 promile alkoholu. Z tohoto důvodu policisté muži zakázali další jízdu na kole. Ve věci bude rozhodovat příslušný správní orgán.  PČR