Problém způsobil toxin zlatý stafylokok. I když hygienici nakonec přišli na to, že k nákaze došlo přímo v provozovně, policie nakonec případ odložila.

„V pátek 12. 10. vyšetřovatel odložil případ podezření ze spáchání přečinu ohrožování zdraví závadnými potravinami a jinými předměty z nedbalosti, neboť se nepodařilo zjistit skutečnosti, které by opravňovaly zahájit trestní stíhání," uvedl mluvčí krajských policistů Jan Čížkovský s dodatkem, že výsledky šetření pracovníků KHS KHK ukázaly, že ke kontaminaci masa prokazatelně došlo v provozovně. Bakterii zlatého stafylokoka do provozovny zavlekl některý ze zaměstnanců v nějakém drobném kožním defektu.

„Z pozitivních výsledků stěrů z ranek na rukou jednotlivých zaměstnanců však nešlo zjistit, který ji do prodejny prvotně zanesl a který byl kontaminován až druhotně při práci. Současně nebylo prokázáno zavinění konkrétní osoby, která by svou prací na prodejně byť z nedbalosti zapříčinila masivní namnožení bakterie s produkcí enterotoxinu typu A," doplnil informaci policejní mluvčí.

Věcí se nadále bude zabývat Krajská hygienická stanice Královéhradeckého kraje z důvodu porušení právních předpisů souvisejících s daným provozem, které zjistila při kontrolách.

Volební štáb Hradeckého demokratického klubu (HDK) v Hradci Králové.
Kdo povede město? Hradec dál hledá vedení