Nehoda peugeotu u Dolního Bousova.V daném úseku se zřejmě plně nevěnovala řízení, dostala smyk a následně vjela vpravo mimo komunikaci, kde se převrátila na střechu. Alkohol byl u řidičky, která utrpěla lehké zranění, vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.

Krádež vozidla

V přesně nezjištěné době od čtvrtka 18. června do úterý 23. června odcizil neznámý pachatel v Jičíně osobní vozidlo Škoda Octavia šedé metalízy, které bylo zaparkované před jedním z domů na Lidickém náměstí. V době krádeže se ve voze nacházela navigace TomTom, servisní knížka a další doklady. Majitel vyčíslil hodnotu vozu na 100 tisíc korun. Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.

Alkohol měl být na zahřátí

V úterý 23. června večer zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník, který v oddělení s lihovinami odcizil lahev „tvrdého" alkoholu v hodnotě 139 korun. Naivně se domníval, že když ji schová do kalhot, nebude odhalen. To se ale spletl. Při procházení pokladní zónou si ho všimli pracovníci ostrahy, před kterými začal utíkat. Dostal se pouze před prodejnu, kde ho zadrželi a následně vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže, který měl v dechu přes 3,3 promile alkoholu. Na svoji obhajobu uvedl, že mu byla zima a potřeboval se zahřát. Policisté navíc zjistili, že to nebyla jeho první krádež, ale že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu mu hrozí za přečin krádeže až tři roky vězení.

Opilec za volantem

Ve středu 24. června odpoledne kontrolovala policejní hlídka ve Vojicích osobní vozidlo Peugeot 205, které řídil dvaašedesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Hana Klečalová