Už více než stovku trestních oznámení totiž přijali policisté v Libereckém kraji na portál Slevy z hor. Klienti si stěžují na to, že ačkoliv za pobytové služby zaplatili, zařízení jejich finanční plnění neobdržela. „Policisté v Libereckém kraji zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu proti zatím neznámému pachateli, který měl poškodit jak klienty některých turistických zařízení, tak jejich majitele či hoteliéry," sdělila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

„Zatím nezjištěný zástupce společnosti se sídlem v Praze nabízel na webovém portálu www.slevyzhor.cz zprostředkování pobytů v různých zařízeních na území Libereckého kraje. Až po příjezdu klienti zjistili, že i přesto, že požadovanou částku za pobyt zaplatili, úhrada do zařízení nedoputovala," dodala Suchánková s tím, že podvedených osob může být velmi pravděpodobně ještě na území České republiky více. Uvedený internetový portál byl okamžitě zablokován.

„Žádáme proto všechny, kteří se cítí být poškozeni, aby se obrátili na Územní odbor Semily, oddělení hospodářské kriminality, které veškerá trestní oznámení centralizuje, dokumentuje a provádí šetření. Trestní oznámení je možné podat na území celé České republiky na kterémkoliv policejním oddělení," sdělila dále Vlasta Suchánková.