Policisté se případem od samého počátku velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření a zajištěných stop zjistili, kdo za ním stojí. Jedná se o sedmatřicetiletého muže z Jičínska, kterého prý za hranici zákona dovedla tíživá finanční situace a závislost na drogách. Muž se navíc doznal k dalším skutkům.

S dosud neustanovenou osobou se ve čtvrtek 17. prosince v noci vloupali do objektu jedné z firem ve Starém Místě, odkud odcizili zahradní traktůrek Starjet červené barvy v hodnotě 100 tisíc korun, který následně prodali za čtvrtinu jeho hodnoty.

Do třetice se ve středu 16. prosince ráno „podíval" do jednoho z rodinných domů v Žereticích, kde v kuchyni odcizil ze zásuvky stolu dámskou peněženku, ve které se kromě hotovosti nacházely i osobní doklady a další písemnosti.

Policejní komisař sdělil muži obvinění z přečinů krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což mu v případě prokázání viny hrozí až pět let vězení.    (kle)