Kriminalisté se případem velmi intenzivně zabývali a na základě provedeného šetření zjistili, kdo za krádeží stojí. Jedná se o třiatřicetiletého cizince a jeho o deset let starší přítelkyni, kteří se ke všemu přiznali. Muž se navíc při výslechu doznal i k dalším krádežím, kterých se dopustil.

A tak se policisté dozvěděli, že v uvedené restauraci kradl poprvé už v září loňského roku. Tehdy z lavice u stolu odcizil volně odloženou tašku, ve které se nacházel mobilní telefon a peněženka s hotovostí a platební kartou, pomocí které se ještě téhož dne pokusil neúspěšně uhradit nákup v jednom ze supermarketů v Mladé Boleslavi.

O několik dní později odcizil na diskotéce v Mladé Boleslavi volně odloženou kabelku, ze které si vzal mobilní telefon, řetízek s přívěškem z bílého kovu a peníze. Kabelku poté pohodil na toaletě.

Kriminalisté rovněž zjišťovali, kde odcizené věci skončily? Peníze muž prohrál na výherních automatech, platební karty zahodil a mobilní telefony s řetízkem a přívěškem dal do zastavárny. Bundy, které si ponechal, pak vydal policistům.

Muž i jeho přítelkyně si vyslechli obvinění z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což jim hrozí až pět let vězení.

por. Hana Klečalová