V pátek 11. března krátce před jednou hodinou ranní oznámil na linku 158 muž z Miletína, že má problémy s přítelkyní, která je opilá a napadá ho, a tak raději před ní utekl ven. Po příjezdu hlídky muž uvedl, že se s přítelkyní rozešel a na policii volal proto, že měl strach, aby si něco neudělala. Nutno zdůraznit, že žena byla naprosto v pořádku a odmítla jakékoliv tvrzení, že by si chtěla sáhnout na život. Navíc v domě žije se svojí matkou a dětmi, o které se musí starat.

Po poledni se obrátila na policii žena z Popovic s tím, že postrádá svého manžela, který večer předtím odešel ke kamarádovi a od té doby se jí neozval. Navíc jeho telefon je nedostupný. Policisté prověřili restaurace, bary, adresy jeho známých a kamarádů a další místa, kde by se mohl nacházet, ale nikde ho nenašli. Až po sedmnácté hodině se muž ozval sám s tím, že je v Liberci, kde se mu údajně porouchalo vozidlo a pomalu vrací se domů. Když ho následně policisté večer doma kontaktovali, byl velmi nepříjemný až arogantní. Pouze uvedl, že byl v Liberci a více se nechtěl k věci vyjadřovat.

Po osmnácté hodině údajně stály v Ostroměři před železničním přejezdem ve směru na Hradec Králové dva kamiony, které tak blokovaly jeden jízdní pruh. Po příjezdu hlídky se zde žádné kamiony nenacházely.

V sobotu 12. března před jednou hodinou ranní oznámila na linku 158 žena, že ji napadl partner, se kterým je ubytovaná v jednom z jičínských penzionů. Dle jejího hlasu bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Policisté vyjeli na místo, ale ženu, která slíbila, že na ně počká venku, nikde nenašli. A nebyla zřejmě ani na pokoji, na který muži zákona zaťukali, ale nikdo jim neotevřel.

O několik minut později vyjeli jičínští policisté na obdobné oznámení na Lidické náměstí. I v tomto případě se jednalo o partnerské neshody, kdy měl osmačtyřicetiletý muž fyzicky napadnout svoji o jedenáct let mladší přítelkyni. Hlídka na místě zjistila, že došlo „pouze" ke slovní rozepři, kdy žena uvedla, že přespí v hotelu. Policisté věc na místě vyřídili domluvou.

Před druhou hodinou se obrátil na policii muž z Lázní Bělohradu, že mu někdo hází kameny do okna a on nemůže spát. Dále uvedl, že bude na hlídku mávat z okna. Po jejím příjezdu byl ale na místě naprostý klid a z okna, ve kterém byla tma, nikdo nemával. Policisté se chtěli s oznamovatele spojit telefonicky, což se jim nepodařilo, neboť mobilní telefon nezvedal. Proč tedy oznamovatel volal, se nepodařilo zjistit.

Nad ránem došlo v jedné z vináren v Lázních Bělohradě k potyčce mezi hosty, která měla přerůst ve fyzické napadení. Po příjezdu hlídky byl sice ve vinárně klid, zato venku byl pravý opak. V době, kdy zde policisté vyslýchali svědky oné události, se jeden z nich, který byl totálně opilý, vrhl na dalšího. Chtěl ho udeřit, což se mu nepodařilo. Následně se oba vzájemně chytili za oděv a tak dlouho se strkali, až upadli na zem. V další potyčce jim už policisté zabránili. Následně jednadvacetiletého mladík, který měl v dechu přes 2,7 promile alkoholu, převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Poděbradově ulici osobní vozidlo Fiat Punto, které řídil jednapadesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že večer předtím vypil šest jedenáctistupňových piv. A tak kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským průkazem, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Dalšího hříšníka odhalili policisté po osmé hodině ranní u Popovic. Byl jím dvaašedesátiletý řidič pracovního stroje Vari, který měl v dechu 0,76 promile alkoholu. I jemu hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Po poledni se obrátil na policii vlakvedoucí s tím, že ve vlaku, který míří do Kopidlna, spí opilý metrákový chlap a on ho nemůže probudit. Hlídka okamžitě vyrazila na kopidlenské nádraží, kde vyčkala příjezdu vlaku. V jednom z vagónů pak skutečně našla opilého muže, který se nehýbal. Poté co ho policisté probudili a domluvili mu, muž se zvedl a odešel. Policisté věc vyřídili domluvou.

V odpoledních hodinách oznámila na linku 158 žena z Drahoraze, že v přístavku vedle jejího domu ubytovala známou, které svěřila i klíče od domu. Následně zjistila, že jí nová nájemnice odcizila ze skříně košile a poté odešla a více se neukázala. Žena od policistů pouze žádala, že až nájemnici potkají, aby od ní zvali její klíče.

Po devatenácté hodině upozornil muž z Bříšťan na osobní vozidlo, které podezřele zaparkovalo u místního hřbitova. Oznamovatel se obával, aby posádka vozidla něco neukradla. Hlídka oznámení prověřila a ve voze našla dva mladíky, kteří si pouze povídali. K žádnému protiprávnímu jednání nedošlo.

Ve večerních hodinách řešili policisté partnerské neshody v Kopidlně, které vyvrcholily fyzickým napadením. Oba partneři nejdříve společně popíjeli alkohol, a poté muž nařkl svoji partnerku z nevěry. Přitom ji měl tahat za vlasy a kopat do nohou. Oba se následně podrobili dechové zkoušce. Žena měla v dechu 1,72 promile alkoholu a její partner 2,08 promile. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

Krátce po třiadvacáté hodině zamířili jičínští policisté na Valdštejnovo náměstí, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Místní občané si stěžovali na hlasitou hudbu, která vycházela z nočního klubu. Hlídka na místě kontaktovala jeho majitelku, která uvedla, že živá produkce již skončila a nyní potichu pouští reprodukovanou hudbu. Vzhledem k tomu, že byl na místě klid, více se případem policisté nezabývali.

V neděli 13. března po jedné hodině ranní se obrátila na policii žena z Vysokého Veselí s tím, že slyšela ránu a bojí se, jestli někdo nevlezl do domu. Policisté dům zkontrolovali, ale nikoho podezřelého nenašli. Ránu měl na svědomí vítr, který zabouchl otevřené okno, a to se následně rozbilo.

Před třetí hodinou ranní si stěžoval muž z Jičína na taxikáře, který dle jeho mínění nemá licenci ani taxametr a přesto provozuje taxislužbu. Policisté kontaktovali provozovatele taxislužby, který doložil živnostenské oprávnění.

Silně opilý muž se nad ránem pokoušel dostat do jednoho z domů v Lázních Bělohradě. Vzhledem k tomu, že nemohl odemknout dveře, začal do nich vzteky kopat. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, proč nemůže dveře otevřít. Muž se totiž spletl a dobýval se do jiného domu, než ve kterém bydlí. Policisté věc vyřídili domluvou.

V odpoledních hodinách vběhl toulavý pes na soukromý pozemek ve Vrchovině. Jelikož se majitelé pozemku psa báli, obrátili se na linku 158. Policisté následně kontaktovali pracovníky psího útulku, kteří si pro hafana přijeli.

por. Hana Klečalová