Nehoda dodávky u Svatojáhského Újezdu.U Svatojánského Újezdu vyjel v prudké levotočivé zatáčce vpravo mimo komunikaci, kde nejdříve narazil do plastového patníku a poté sjel do hlubokého příkopu. Alkohol byl u řidiče, který utrpěl lehké zranění, vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 70 tisíc korun.

Křižovatka bez dopravních značek
Po nájezdu neznámého pachatele zůstala jedna z křižovatek v Libáni bez dopravního značení.
V přesně nezjištěné době od pondělí 1. června do čtvrtka 25. června zde neznámý zloděj odcizil tři dopravní značky upravující přednost, čímž mimo jiné ohrozil plynulost a bezpečnost v silničním provozu. Celková škoda byla vyčíslena na 5 tisíc korun. Případ šetří jičínští kriminalisté jako přečiny krádeže a poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení, za což pachateli hrozí až šest let vězení.

Krádež peněženky
Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve středu 24. června úřadoval v jedné ze středních škol v Jičíně. Během dopoledního vyučování odcizil ve třídě pánskou peněženku, ve které se nacházely osobní doklady, platební karta, finanční hotovost a další písemnosti. Majitel vyčíslil škodu na téměř 1.500 korun. Pachateli za přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí až dva roky vězení.

Krádež jízdního kola
Ve čtvrtek 25. června odcizil neznámý pachatel v Lázních Bělohradě pánské jízdní kolo Merida Crosway černé barvy, které bylo uzamčené na dvoře lázeňského areálu. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 4 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.

„Feťáci a opilci" nejsou za volantem vítáni
Třicet zdrogovaných a osm opilých řidičů. To je výsledek dopravní akce, která se konala od pátku 12. června do neděle 14. června v Hořicích. Dopravní policisté spolu s hořickými kolegy zkontrolovali celkem 500 vozidel a přitom odhalili 62 přestupků. Třicet řidičů bylo pod vlivem různých návykových látek. Nejčastěji se jednalo o marihuanu, amfetaminy a nechyběl ani kokain. Osm dalších řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Jedním z nich byl i čtyřicetiletý řidič vozidla Volkswagen Transportér, který měl v dechu přes 1,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.
Vzhledem k tomu, že výsledky akce jsou alarmující, budou policisté v obdobných kontrolách pokračovat.
nprap. Hana Klečalová