Tak dramaticky se odvíjel zásah v malé obci na Jičínsku, kam vyjeli po telefonátu muži zákona ve středu navečer. Přítelkyně výtržníka oznámila, že muž rozbíjí nábytek a prosila o pomoc. Policisté tu podle tiskového mluvčího Aleše Brendla nebyli poprvé.  „Sedmapadesátiletý hříšník, který měl na svědomí ničení zařízení bytu, utekl do zahrady a schoval se do koruny stromu. Zde si mezitím připravil z vodítka pro psa oprátku. Policistům začal vulgárně nadávat a vyhrožovat jim, že skočí dolů, což také provedl,“ popisuje událost Brendl.

Hlídka muži okamžitě odřízla provaz, který měl kolem krku. Ten však místo vděku začal policistů znovu nadávat a bránit se. Byl vulgární a agresivní. Proti agresorovi policisté použili donucovací prostředky a nakonec zavolali lékařskou pomoc. Po provedené dechové zkoušce se ukázalo, že muž má v dechu 2,01 promile alkoholu, a tak místo do léčebny putoval na protialkoholní záchytnou stanici, kde si pobyl až do vystřízlivění. Tady také mohl přemýšlet o svém jednání, za které mu hrozí pokuta až padesát tisíc korun.

„Není to poprvé, kdy byli policisté při zásahu napadeni. Nejčastěji je to právě v případě opilců,“ podotýká Brendl k případu, kde hrál opět hlavní roli alkohol.