Na stejném místě si v tu dobu hlídkující jičínští policisté povšimli, že uvedený motocykl nemá čitelnou registrační značku. Z tohoto důvodu se rozhodli, že uvedený motocykl zkontrolují. Když si řidič motocyklu policistů povšiml, začal nepochopitelně a nebezpečně ujíždět. Řítil se vysokou rychlostí, která místy dosahovala až 200 km/h, kdy projížděl obcemi ze Svatojánského Újezdu až do Vojic.

Motorkář během jízdy rovněž nerespektoval policejní výzvy k zastavení, překračoval stanovenou rychlost a v neposlední řadě nebezpečně předjížděl na úsecích, kde je to dopravním značením zakázáno. V obci Vojice si však vybral špatný směr svého úniku a vjel do slepé ulice, kde ho policejní hlídka dostihla. Z motocyklu sesedl až pod hrozbou namířené střelné zbraně, kterou jako donucovací prostředek použil jeden ze zasahujících policistů. Následně bylo zjištěno, že motocykl nemá platnou technickou kontrolu, tudíž neodpovídá technickým předpisům pro provoz na pozemních komunikací. To byl zřejmě ten důvod, proč řidič motocyklu vážně a nepochopitelně ohrožoval životy a zdraví ostatních účastníků silničního provozu. Naštěstí se po celou dobu pronásledování, které vedlo i menšími obcemi, nikomu nic nestalo.

Celou sérii spáchaných přestupků řidičem motocyklu tak v současné době prošetřují policisté z obvodního oddělení Jičín, kdy nebezpečnému viníkovi hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta, případně i zákaz řízení motorových vozidel.