Je možné, že tentokrát osmatřicetiletý Roman S. dopadne ještě mnohem hůře, akutně mu totiž hrozí až dvanáctiletý trest.

Ve středu třetím dnem pokračovalo u Krajského soudu 
v Hradci Králové hlavní líčení, v němž ho obžaloba viní ze znásilnění vlastní nezletilé dcery, které je nyní jedenáct let, k tomu má na krku pohlavní zneužívání dalších dívek a také výrobu dětské pornografie. Soudce pak proces odročil na začátek prosince.

Jak se vlastně jeho chování dostalo ven? Proč začala policie jednat?

Hlavním motorem byl zřejmě telefonický hovor, který vedla jeho bývalá manželka se svou dcerou. Ta v něm mluvila o otcově chování.

„Náhrala jsem si ho," popsala matka při výsleších. Když řekla dceři, co s ním hodlá udělat, dívka zareagovala pochvalně. „Ulevilo se jí," dodala matka.

Nahrávka telefonické debaty je nyní součástí spisu – poslouží tedy jako důkaz.

Otec se s rodinou rozešel 
v roce 2010. Manželku poznal 
v jejích patnácti letech, v šestnácti otěhotněla. „Ve dvaceti mi řekl, že jsem stará. Vždycky měl zájem o dívky kolem patnácti let," řekla žena.

Její slova potvrzuje také poměr, jež muž prožil s manželčinou sestrou v době, kdy jí bylo patnáct až šestnáct let. „Ano, to je pravda," přiznala policistům. „Nadbíhal mi hezkými esemeskami a slušným chováním," vysvětlila, proč švagrovi podlehla.

A přidala ještě jeden poznatek: „Už tehdy mi přiznal, že je na mladé dívky."

Nebylo to jediné svědectví, jež R. S. škodí. Jeden jeho známý řekl, že se mu obžalovaný přiznal, že měl sex s dcerou své přítelkyně.

Rovněž vyprávěl o chtíči, který jej přepadne, když vidí malá děvčata.

„Je usvědčován výpověďmi i znaleckými posudky z oborů psychiatrie a kybernetiky," glosoval státní zástupce Milan Šimek.