V Kotykově aleji dostal zřejmě vlivem nepřiměřené rychlosti jízdy na mokré vozovce smyk, který nevyrovnal, vyjel vpravo, kde na mostku narazil do zábradlí, které prorazil a spadl do potoka. Ke zranění osob nedošlo. Alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 185 tisíc korun.

Krádež jízdního kola
V přesně nezjištěné době od čtvrtka 25. prosince do neděle 18. ledna vnikl neznámý pachatel do jednoho z panelových domů v Jičíně v ulici U Stadionu, kde se vloupal do sklepní kóje. Uvnitř odcizil dámské trekové kolo Olpran červeno-stříbrné barvy. Majitelka vyčíslila škodu na 8 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Vloupání do stánku
V noci na sobotu 17. ledna se vloupal neznámý pachatel v Nové Pace v Tyršově ulici do kiosku, kde odcizil cukrovinky a hotovost. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 3 tisíce korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají novopačtí policisté.

Vloupání do chalupy
Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v přesně nezjištěné době od pátku 26. prosince do soboty 17. ledna vnikl ve Staré Pace na soukromý pozemek, kde se vloupal do rekreační chalupy. Uvnitř vše nejdříve prohledal, a poté v jednom z pokojů odcizil set-top-box s dálkovým ovládáním. Dále si zde připravil televizor HJK Fox Galaxy, který nakonec nechal na místě. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2 tisíce korun. Pachateli za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.

Silniční kontrola
V sobotu 17. ledna večer kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Maršála Koněva osobní vozidlo Škoda Favorit, které řídil devětatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že za volantem neměl do dělat, neboť má rozhodnutím Městského úřadu v České Lípě vysloven do roku 2016 zákaz řízení všech motorových vozidel. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

nprap. Hana Klečalová