Kriminalisté obvinili v uplynulých dnech oba muže kvůli podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami. V případě uznání viny jim hrozí trest až do výše 18 let vězení. Děvětadvacetiletý muž je stíhán vazebně.

V prvním případě loni v říjnu odhalili policisté díky v lesích nad Trutnovem pěstírnu konopí v chatě Webrovka. Našli tam 1756 kusů bohatě kvetoucích rostlin konopí indického. Zadrželi tehdy dva muže a jednu ženu. Oba muži mají na svědomí i druhou obrovskou pěstírnu.

Největší případ. Trutnovští policisté překazili tříčlenné partičce kvetoucí byznys s marihuanou, v chatě Webrovka objevili 1756 rostlin konopí indického.
FOTO, VIDEO: Tráva a perník jedou pod horami. Policisté sklidili úrodu

"Zjištění kriminalistů následně potvrdily i zvýšené odběry elektrické energie ve sledovaném období. Kriminalistům se podařilo rozklíčovat pravděpodobný zisk, který měl dosáhnout částky až 35 milionů korun, a to za prodej přibližně 390 kg marihuany vypěstovaných v několika pěstebních cyklech," řekl k novému odhalení Jiří Karásek, náměstek krajského ředitele pro službu kriminální policie a vyšetřování z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Zdroj: Youtube

„Kriminalisté nepamatují, že by v našem kraji byla kdy odhalena pěstírna, která vyprodukovala takové množství marihuany,“ připomněla mluvčí krajského policejního ředitelství Magdaléna Vlčková. „Přesnější místo, kde se pěstírna nacházela, zatím nemůžeme s ohledem na procesní vývoj případu sdělovat,“ dodala.

Policisté chytili na Webrovce trojici mladých lidí a obvinili je ze zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Všem hrozí až 12letý trest odnětí svobody.
Tři výtečníci proměnili Webrovku v doupě marihuany. Pěstovali dva tisíce rostlin

Loni v říjnu odhalili trutnovští policisté díky dobrému postřehu hlídky v lesích nad Trutnovem pěstírnu konopí v chatě Webrovka. Těsně před sklizní objevili uvnitř někdejšího vyhlášeného výletního místa 1756 kusů bohatě kvetoucích rostlin konopí indického a sofistikované technické vybavení se vzduchotechnikou, svítidly a sušičkami. Pěstitelé mohli vydělat na prodeji až 6 milionů korun. Policisté tehdy zadrželi na místě dva muže a jednu ženu, všem hrozí 12 let vězení. Oba muži byli vyšetřováni vazebně, vyšetřování třiadvacetileté ženy pokračovalo na svobodě. Mužům nyní hrozí díky další odhalené pěstírně až 18 let za mřížemi.

Kontaktní centrum RIAPS Trutnov loni vyměnilo uživatelům nelegálních drog necelých 76 tisíc injekčních stříkaček, z toho 30 tisíc v terénu. Zabraňuje tak tomu, aby se použité stříkačky válely po ulicích.
Na drogové scéně vládne pervitin. Kokain se šňupe „rekreačně"